Normal

Sykehusene fylles opp

Sykehusene risikerer å bli fylt opp med pleietrengende pasienter som kommunen ikke vil klare å ta hånd om, dersom Unio-streiken trappes opp ytterligere.

Sykehuskorridor
Foto: FRANCK PREVEL / AP

Sjansen for at det oppstår fare for liv og helse er stor, advarer Vibeke Schou Jensen, leder for helsefagseksjonen ved Ullevål universitetssykehus.

- Hvis bydelene ikke kan ta ut de pasientene som blir ferdigbehandlet og trenger ytterligere tjenester før de kan reise hjem, så kommer vi til et punkt hvor vi ikke lenger kan yte den funksjonen vi skal. Det vil si å ta imot pasienter som har behov for øyeblikkelig hjelp, sier Schou Jensen.

Streiken trappes opp

På sykehusene begynner det å fylles opp av utskrevne pasienter. Kommunestreiken får konsekvenser for helsetjenester over hele landet.

Flere hundre sykepleiere har allerede lagt ned arbeidet, og i dag trappes streiken ytterligere opp. Kommunene har nå problemer med å ta imot eldre og pleietrengende pasienter etter endt sykehusopphold.

Vil varsle helsemyndighetene

Schou Jensen vil varsle helsemyndighetene om situasjonen, dersom dette går for langt.

- Da må vi gi myndighetene beskjed om at vi ikke lenger kan ivareta den funskjonen vi skal overfor borgerne våre, sier hun.

Hvor stor er sjansen for at det kommer til en sånn situasjon?

- Foreløpig har bydelene klart å ta ut pasienter, og jeg vet de søker dispensasjon og strekker seg langt for å få det til. Men trappes det ytterligere opp og den funksjonen legges ned, så vil vi være der i løpet av kort tid, sier Schou Jensen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger