NRK Meny
Normal

Sykehus vet ikke hva 50 000 pasienter venter på

I Helse Sør-Øst er det 49 651 pasienter sykehusene ikke vet om skal ha behandling eller ikke.

Alice Beathe Andersgaard

– LENER OSS IKKE TILBAKE: Direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst, Alice Beathe Andersgaard skulle ønske at tallet over usikre pasienter var lavere, men sier de jobber med bedre rutiner.

Foto: Frank Roar Byenstuen, Helse Sør-Øst RHF

I 2012 startet Helse Sør-Øst prosjektet «Glemt av sykehuset» da de fant ut at de hadde registrert 185 000 pasienter som de ikke visste om skulle ha behandling eller ikke, skriver fagbladet Dagens Medisin. Fire år etter er tallet redusert til 49 651.

Direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst, Alice Beathe Andersgaard innrømmer overfor fagbladet at det ikke er sikkert at sykehusene klarer å finne ut hva de resterende pasientene venter på.

Hun sier problemet ofte er at pasientene har fått flere henvisninger, som er avsluttet, men som ikke er oppdatert i det administrative systemet.

Et annet eksempel kan være en kvinne som har født, og behandlingen derfor er avsluttet, men som systemet ikke har fått med seg.

– Tallene skulle ha vært lavere

– Det som er viktigst er å bringe på det rene hvilke pasienter som skal ha ny time. Dette må ha kontinuerlig oppmerksomhet i den enkelte avdeling, fastslår Andersgaard overfor Dagens Medisin.

Hun sier at de ønsker at tallet skulle vært lavere, og legger til at: «Det går riktig vei, men vi lener oss ikke tilbake i dette arbeidet.»

Andersgaard mener at det er behov for gjentakende opplæring for alle som håndterer henvisninger slik at man slipper usikkerhet og opprydding i systemet i etterkant.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger