NRK Meny
Normal

Sykefraværet ned med 10 prosent

Sykefraværet har gått ned med nesten 10 prosent fra i fjor på grunn av svineinfluensaen, og er nå tilbake på samme nivå som for to år siden.

Høst er hostetid

Sykefraværet er tilbake på samme nivå som før svineinfluensaen.

Foto: Scanpix / Scanpix

Sykefraværet ble redusert fra 7,7 prosent til 7 prosent fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år, viser tall fra Nav.

Det tilsvarer en nedgang på 9,9 prosent, og skyldes i stor grad færre tilfeller av luftveissykdommer.

Samme nivå som i 2008

- Nå som effekten av både svineinfluensaen og finanskrisen er borte, ser vi at sykefraværet er tilbake på samme nivå som i tredje kvartal 2008, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Det er i overnattings- og serveringsbransjen og i bygg- og anlegg det legemeldte sykefraværet har gått mest ned.

Det er de yngste arbeidstakerne som har redusert sykefraværet sitt aller mest, spesielt unge menn som har en nedgang på opptil 21,9 prosent.

Aller størst nedgang i sykefraværet har det vært i Oslo. Andelen sykmeldte som har gradert (delvis) sykmelding, har økt fra 17,1 til 19,5 prosent, skriver Nav i en pressemelding.

KS fornøyd

Nedgangen er også markert i kommunesektoren, med 8,7 prosent.

- Tallene viser at systematisk arbeid gir resultater. De viser også at vi ikke har råd til noen hvileskjær, men vi må fortsette det systematiske arbeidet med å redusere sykefraværet, sier Sigrun Vågeng, administrerende direktør i kommunenes interesseorganisasjon (KS).

Hun sier også at KS er fornøyd med den generelle, kraftige nedgangen i sykefraværet blant unge, og med den generelle økningen i antallet graderte sykemeldinger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger