SVs oppslutning halvert

SV har mistet halvparten av velgerne sine på de siste fire årene. Partileder Kristin Halvorsen innrømmer at partiet ikke har klart å sette miljøspørsmålet i fokus i valgkampen.

Kristin Halvorsen og Erna Solberg

Kristin Halvorsen innrømmer at hun ikke har lyktes i årets valgkamp, mens Erna Solberg er fornøyd med resultatet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi satset på at klimaspørsmålet skulle dominere valgkampen, men tok det for selvfølgelig at det skulle skli inn og gjorde ikke nok for at det skulle bli et tema, sa Kristin Halvorsen, som leder partiet som sitter med miljøvernministeren, på partilederdebatten valgkvelden.

Skylder på klimasaken

- Vi klarte ikke å få debatten dithen at velgerne så forskjellene tydelig, mente Halvorsen.

Se hvordan SV har gjort det i alle kommunene

Hun innrømmet at hun var skuffet over valgresultatet, men ville ikke gå med på at prisen for å sitte i regjering er for høy.

Halvorsen har gjort det klart at SV ikke trekker seg fra regjeringen til tross for at partiet har mistet halvparten av velgerne sine på de siste fire årene.

Når stemmene fra 420 av 430 kommuner er talt opp, har SV fått 6,2 prosent av stemmene, noe som er en tilbakegang fra valget i 2003 på 6,2 prosentpoeng.

LES OGSÅ: Et lysglimt for SV

- Ikke lykkes

Også SV-nestleder Bård Vegard Solhjell ga mangelen på miljø- og klimaspørsmål i valgkampen skylden for det svake valgresultatet.

- Vi har prøvd å sette klima på dagsorden og det kan det se ut som om vi ikke har klart. Det må vi ta ansvaret for , sa SV-nestleder Solhjell.

Partileder Halvorsen innrømmet på SVs valgvake at partiet ikke hadde lyktes.

- Vi har slåss hardt for klima, fattigdom og en bedre skole, men har ikke lyktes, sa Halvorsen.

Går ikke av

Til tross for det svake valget så fortsetter partiet i regjeringen.

- Dette er et dårlig valg for oss, men vi kommer til å bli værende i regjeringen til neste valg i 2009, sier nestleder Solhjell.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger