Bieber-tiltalt nordmann også svindeltiltalt i Norge

En nordmann i 20-årene som i USA risikerer mange års fengsel for bedrageri i forbindelse Justin Bieber-konserter, er også tiltalt for forsikringssvindel i Norge.

Justin Bieber

Justin Bieber.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

For forholdene i Norge risikerer mannen sju års fengsel, skriver Nettavisen.

Han er tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger om at bilen hans var stjålet med mål å få utbetalt forsikringspenger. I tillegg omfatter tiltalen falsk anmeldelse av forholdet.

Etter planen skal nordmannen svare for tiltalen i Follo tingrett til sommeren, men det tror forsvareren, advokat Harald Jahren, ikke kommer til å skje.

– Jeg har bare hørt at han befinner seg i USA og at han sitter fengslet. Akkurat nå er det lite som tyder på at denne saken skal opp til sommeren, sier advokaten.

Mannen i 20-årene risikerer mange år i amerikansk fengsel for å ha lurt en pengesterk investor til å betale 1 million dollar for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia, som NRK var først ute med å omtale denne uken.

Les: Slik lurte nordmannen til seg millionbeløp med falske Bieber-kontrakter

Nordmannen har sittet varetektsfengslet i Los Angeles siden slutten av september, tiltalt for bedrageri.

Mandag denne uka sa han seg skyldig i bedragerianklagene, men han ønsket ikke å inngå en avtale med påtalemyndigheten, som vil kunne gi ham strafferabatt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger