Hopp til innhold

Svindles på finn.no

Nettstedet finn.no får hver uke tre til fire meldinger fra nordmenn som er blitt lurt etter å ha kjøpt varer via internett.

finn.no

- Stort sett er dette personer som har betalt forskudd på noe som dem ikke har fått, forteller Frode Nordseth i finn.no som advarer folk mot å gi fra seg penger før de ser varen.

På nettstedet finner mange seg ny sykkel, et brukt kjøleskap eller en ny mobiltelefon, men det er ikke alle som får det de er blitt lovet når pakken kommer.

Mest PC og mobil

Det er mobiltelefoner og datamaskiner det svindles mest i selv om nettstedet har en egen betalingsgaranti.

Frode Nordseth i finn.no

Frode Nordseth i finn.no jobber for å unngå svindel via deres nettsider.

Foto: finn.no

- Det fungerer slik at beløpet for varen kan settes inn på en konto som finn.no disponerer, og pengene utbetales da ikke før kunden får varen, sier Nordseth til NRK.

Synd

1, 5 millioner nordmenn bruker nettstedet i uka og Nordseth synes derfor tre til fire svindel-saker er veldig lite, men påpeker at hvert enkelt tilfelle er kjedelig. Han oppfordrer folk til å kontakte politiet om de opplever juks på nettet.

- Vær forsiktig

I Trondheim har etterforsker Trygve Storflor anmeldte svindelsaker liggende, og han ber folk om å tenke seg om før de handler på nett.

- Forsøk å unngå ukjente nettsteder. Mye handel foregår over landegrenser og da blir det vanskelig for oss å etterforske, sier Storflor.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger