Hopp til innhold

Svindler MGP Junior-billetter på nett – skryter av aldri å bli tatt

Camilla Tilerem Onstad trodde hun endelig fikk kloa i billetter til MGP Junior-konsert. I stedet ble hun og flere andre svindlet for tusenvis av kroner av én og samme mann.

Camilla Tilerem Onstad

BLE LURT: Småbarnsmor Camilla Tilerem Onstad trodde hun kjøpte billetter til MGP Jr-showet, men tapte i stedet flere tusen kroner. Nå vil hun advare andre mot å gå i samme felle.

Foto: Vegard Evjen Valestrand / NRK

– Jeg vil advare andre, og håper han blir tatt, sier Camilla Tilerem Onstad.

Hun ville overraske barna sine med billetter til Melodi Grand Prix Junior-finalen i høst. Da konserten ble utsolgt fikk småbarnsmoren kontakt med en privatperson på Finn.no som oppga at han solgte billetter.

Nå har hun tapt tusenvis av kroner på det som skulle bli en hyggelig kveld med familien.

– Hvis dette hadde vært en konsert for voksne hadde det vært noe helt annet. Men her er det unger som blir skadelidende. Jeg synes det er utrolig kynisk. Det er helt ufattelig at han kan ture frem sånn, sier Tilerem Onstad til NRK.

Skrev frekk melding til offer

Hun fikk aldri de fem billettene hun hadde bedt om i posten, selv om beløpet på 2.500 kroner var betalt. Flere andre har også latt seg lure. De sitter kun igjen med minus på kontoen, men én av dem truet svindleren med inkassokrav.

Da kom følgende melding fra svindleren i retur:

Svindler MGP junior-billetter
Foto: PRIVAT

– Han har nok tenkt ut denne målgruppen - at det er fint å lure småbarnsforelde, sier Tilerem Onstad, som håper at saken kan føre til at andre unngår å gå i samme felle.

– Man føler seg dum og i ettertid lurer man på hvordan jeg kunne gå på dette, sier hun oppgitt.

Les også: Slik lurte nordmannen seg til millionbeløp med falske Bieber-billetter

Blir ikke prioritert

Politimann om svindel

IKKE NOK RESSURSER: Politiet må ofte nedprioritere saker som omhandler svindel med lave beløp fordi de må prioritere andre saker.

Foto: NRK

Mannen oppholder seg trolig i utlandet. Saken ble anmeldt til politiet i Oslo for én snau måned siden, men småbarnsmoren har ennå ikke hørt noe fra dem.

Politiinspektør Jørgen Brodal i Oslo politidistrikt frykter svindlere utnytter det faktum at svindelsaker med små beløp sjeldent blir prioritert.

– Vi ønsker selvfølgelig å ta tak i alle saker vi får inn, men vi må dessverre prioritere ned noe, sier han.

Erstatter ikke

Finn.no har ikke lagt ut noen advarsel mot mannen på sine nettsider.

– Vi har vurdert det dit hen at vi ikke gikk ut med en advarsel på denne saken fordi vi trodde at det ikke ville treffe andre som eventuelt ble utsatt for det, sier Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet hos Finn.

Han legger til at nettjenesten juridisk sett ikke har noe erstatningsansvar.

– Finn er bare en formidler av varene som annonseres, sier han.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger