Svindler leiligheter på nettet

Svensken har leid ut 4.etasjen i denne blokka og svindlet godtroende for 300.000 kroner. 4.etasjen finnes ikke, mannen er på frifot, men politiet har sperret kontoen hans.

Illustrasjonsfoto: Utleiebolig

Her er bygården som svindleren benytter flittig. Leiligheten annonseres med å ligge i fjerde etasje i dette treetasjes huset.

Foto: Terje Karlsen / NRK

Leiligheten som ofte går igjen i svindlerens annonser oppgis å ligge i fjerde etasje i Thereses gate 42 på Bislett i Oslo. Men denne bygården har kun tre etasjer.

Politiet i Oslo leter etter en mann som over lengre tid har lagt ut falske boligannonser på nett. Etter at boligsøkende har betalt inn depositum for å få tilsendt nøkler, forsvinner både mannen og depositumspengene.

Politiet har mottatt 20 saker hvor svensken har svindlet eller forsøkt å svindle til seg penger.

Stein Erik Olsen er etterforskningsleder ved Stovner politistasjon i Oslo og forteller at flere saker er på vei inn. Mannen har til nå svindlet til seg 300 000 kroner.

Politiet har etterlyst mannen i Sverige og svindlerens konto er sperret.

Politiet advarer

I følge politiet har han bodd i Bergen i en periode, men han er opprinnelig svensk og er etterlyst i Sverige. I følge politiet har svindleren nå forsvunnet fra Bergen.

Etterforskningsleder Olsen råder desperate boligsøkere til ikke å gi fra seg noen penger før de har sett leiligheten og mottatt nøkler.

- Å betale ut depositum uten å ha sett verken leilighet eller utleier er risikofylt, forteller han.

- Ikke betal forskudd

Frode Nordseth hos finn.no mener det er ekstremt viktig å ikke betale ut på penger på forskudd.

- Det er det viktigste rådet vi gir, sier han.

- Det er nytt med en slik utleier på boligmarkedet, men jeg har mistanke om at folk mister litt kritisk sans i et hett leiemarked, fortsetter Nordseth, før han gjentar sine advarsler.

- Når slike tilfeller dukker opp anbefaler vi folk å anmelde forholdet, så bistår vi politiet så godt vi kan, sier Nordseth.

Naboer i Theresesgate 42

Naboene i Thereses gate 42, Magali Hytten og Guro Lindebjerg, forteller om fortvilede mennesker som ikke finner leiligheten de har betalt for.

Foto: Terje Karlsen / NRK

Trafikk i Thereses gate 42

NRK snakket med Guro Dahl Lindebjerg og Magali Hytten, naboer i den samme oppgangen som leiligheten skal befinne seg. De forteller om trafikk i oppgangen av folk som har blitt svindlet eller som har forsøkt blitt svindlet.

- En gang traff jeg ei svært fortvilet jente i oppgangen her, som hadde betalt penger, og som lette etter leiligheten, forteller Lindebjerg.

- Jeg har aldri sett mannen. Men jeg har sett mange som har vært her og sett etter leiligheten, fortsetter hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger