Svindelforsøk mot Finn.no

Nettstedet Finn.no advarer om at svindlere har sendt ut falske e-poster som gir seg ut for å være fra dem.

Svindelforsøk mot Finn.no
Foto: Skjermdump Finn.no

Søndag kom det opp en advarsel til brukerne av det populære nettstedet.

– Vi har fått melding fra flere av våre brukere om at det sendes ut falske e-poster i vårt navn. I e-posten får man beskjed om å logge seg inn på Finn.no og oppdatere personlig informasjon, heter det i advarselen .

– Ikke svar!

Også NRK har mottatt svindelmailen, som truer med at du kan bli utestengt fra Finn.no hvis du ikke oppgir informasjonen det bes om.

– Du må ikke svare på e-posten og du må ikke gi fra deg brukernavn, passord eller annen personlig informasjon. Dette er et såkalt phishing-forsøk, og informasjonen vil bli misbrukt av kriminelle, forklarer de.

Les også: Slik unngår du søppelpost

– Endre passord

Finn.no ber om at brukere som har oppgitt informasjon ved å følge linken i e-posten, tar kontakt med politiet og Datatilsynet for å sikre seg mot at informasjon blir misbrukt.

– Du bør også endre passord på din brukerkonto på Finn snarest mulig.

Phising-forsøk kan ofte oppdages ved at det er skrivefeil og grove gramatiske feil i teksten.

- Mer profesjonelle

Et annet kjennetegn er at linker i e-posten går til andre nettsteder enn det som oppgis - i phisingforsøket Finn.no har fått rapporter om, kommer man for eksempel til en side som begynner med http://bosniacul.freeoda.com i stedet for http://www.finn.no.

– Svindlerne blir imidlertid stadig mer profesjonelle, og vi anbefaler derfor at du er svært skeptisk til e-poster hvor du blir bedt om å oppgi personlig informasjon.

Kjære kunde,

Vi kontakter deg for å informere deg om at vår konto Review Team identifisert noen uvanlig aktivitet i kontoen din. I samsvar med FINN Brukeravtale og for å sikre at kontoen din ikke har fått tilgang til kontoen din ble begrenset.

Din tilgang til kontoen din forblir begrenset til dette problemet er løst. .

http://www.finn.no/finn/myprofile/login [linken leder til en side som ligner på FINN.no, men som har en helt annen nettadresse]

Vi oppfordrer deg til å logge inn og utføre trinnene nødvendig å gjenopprette kontoen tilgang så snart som mulig.

Slik at kontoen din tilgang til fortsatt begrenset for en lengre periode, kan det føre til ytterligere begrensninger på bruken av kontoen din og mulig lukking av konto.

Takk for at du bruker FINN!

Eksempel på falsk e-post / Finn.no

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger