Hopp til innhold

Svenskene gratulerer: – Nå er Norge storebror

Sverige med rause gratulasjoner og innrømmelser på nasjonaldagen.

Sverige - 5 grunner til å feire i Norge

Den svenske rikskringkasteren SVT har laget denne listevideoen med fem grunner til at Norge – for øyeblikket – er bedre enn Sverige.

I et innslag av uvanlig raushet mot den tradisjonelle erkefienden i vest, gratulerer svenskene Norge med nasjonaldagen og innrømmer nederlag på flere essensielle samfunnsområder.

«Lenge var det Sverige som anså seg som storebror til Norge», skriver den svenske rikskringkasteren SVT på 17. mai og konkluderer: «Nå synes rollene å ha snudd».

I en 47 sekunder lang video lister de opp fem grunner til at Norge er oppe og header i den vennskapelige rivaliseringen landene imellom: Resultatene i skisporet, DJ Kygo, FN-undersøkelsen som viser at nordmenn er verdens lykkeligste («Sverige hamnar på plats tio på listan»), NRK-serien «Skam» og ikke minst:

– Den absolutt største eksporten fra Norge akkurat nå, må være tvillingbrødrene Marcus og Martinius. De har tatt fansen med storm det siste året og solgt ut Globen to ganger, skriver SVT.

Kanalen tar imidlertid forbehold om at lista åpenbart er «något ovetenskapligt», men: «Det är trots allt ”syttende mai” i dag och Norge förtjänar att hedras».

17-mai - Kongens Garde opptrer på Karl Johans gate i Oslo, og folket danser

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger