NRK Meny
Normal

Svarer Anundsen med egen skrytevideo

Justisminister Anders Anundsens informasjonsvideo har mottatt sterke reaksjoner. Nå har senterpartipolitiker Geir Pollestad publisert sin egen skrytevideo som tilsvar til Anundsen.

Geir Pollestad i Senterpartiet har laget sin egen skrytevideo, for å kritisere Anders Anundsen og videoen som ble publisert hos Justisdepartementet.

Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet kaller Anundsens nye film for en valgkampvideo.

– Anundsen har vært en person som har vært vanskelig å få i tale i de vanskelige saker, mens han mer enn villig stiller opp på en slik propagandavideo, det fortjente et hardt svar, sier Pollestad til NRK.

Stortingsrepresentanten fra Senterpartiet brukte en halvtime i morges på et svar til Justisdepartementets nye video, der Anundsen selv har tatt rollen som reporter og forteller om regjeringens satsing på blant annet beredskap.

Videoen, som ble publisert mandag, har mottatt sterke reaksjoner. Redaktørforeningen tolker vidoen som at Anundsen beklager at Norge har en kritisk presse.

Som Dagsavisen først meldte kostet filmen 50.000 å produsere. DSS produksjon fikk 30.000 kroner for å lage filmen og TV2 og NRK fikk henholdsvis 7.000 og 13.000 kroner hver for innslag som ble vist i filmen. Fire personer har vært involvert i produksjonen, som ble laget i løpet av sommeren, får NRK opplyst av Justisdepartementet.

Viktig med uavhengighet

– Jeg er opptatt av å ha tydelige grenser mellom det partipolitiske og embetsverket. Jeg synes Anundsens video er et kraftig overtramp, sier Pollestad.

Han peker på at kommunikasjonsavdelingen som jobber for departementene skal kunne jobbe for enhver regjering.

– Da er det viktig at uavhengigheten er helt tydelig. En slik valgkampvideo som dette er langt over streken, mener Pollestad.

Mange reaksjoner

– Videoen er en ren egenreklame, sier Hadia Tajik, som er leder for justiskomiteen og nestleder i Arbeiderpartiet, til VG.

Generalsekretær i Norsk redaktørforening, Arne Jensen, mener at Anundsen fremstår som Kim Jong-Un i Nord-Korea.

– Anundsen reiser rundt, viser frem og ser på ting. Han ser på de fine bilene til beredskapstroppen og den nye politibåten. Det er litt som Kim Jong-Un i Nord-Korea som reiser rundt og ser på alt det fine han har, sier Jensen.

Svarte på kritikken

Anders Anundsen stilte i morges opp i Politisk kvarter og svarte på kritikken om den omstridte videoen. Til programleder Håvard Grønli sa statsråden at filmen er en usminket mening om det regjeringen har levert.

– Jeg synes det er helt uproblematisk at Justis- og beredskapsdepartementet får frem det som er gjennomført de siste to årene og at det er meg som presenterer dem, sa Anundsen i morges.

Justisminister Anders Anundsen og Justisdepartementet har laget en video hvor de skryter av det de har fått til i regjeringen.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger