NRK Meny
Normal

SV: – Sylvi har ikke lagt frem noen ting som hjelper i Oslo

SV ber Sylvi Listhaug kutte retorikk og sirkus og heller brette opp ermene og legge frem konkrete tiltak i integreringspolitikken. Selv har de en hel Oslo-pakke klar.

Sylvi Listhaug og Audun Lysbakken

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ber SV se på regjeringens faktiske tiltak for Oslo sør og øst før de kritiserer innsatsen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har holdt høy profil i innvandringsdebatten under valgkampen.

Hun har blant annet:

  • advart mot utviklingen mot «svenske tilstander» i Oslo sør og øst.
  • beskyldt norske politikere, med KrF-leder Knut Arild Hareide i spissen, for å sleike imamer opp etter ryggen.
  • dratt til Rinkeby i Sverige for å lære om «svenske tilstander».

Ber Frp bytte retorikk med praktiske løsninger

SVLM Audun Lysbakken SV

Audun Lysbakken (SV) sier Sylvi Listhaug (Frp) har gjort lite eller ingenting for å løfte Oslo sør og øst.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

Listhaug selv mener hun og Frp tar vanlige folks frykt og uro på alvor, mens SV mener Listhaugs engasjement har fint lite med praktisk politikk å gjøre.

– Ingenting av det Sylvi Listhaug har lagt på bordet kommer til å hjelpe ungene og ungdommene i de bydelene i Oslo hun kritiserer. Ingenting, sier Kari Elisabeth Kaski, stortingskandidat for SV i Oslo.

Hun får støtte av SV-leder Audun Lysbakken:

– Høyre og Frp med Listhaug i spissen liker å snakke om folk som bor i Oslo sør og øst, men de er ikke så opptatt å gjøre noe for dem, sier Lysbakken.

Han og partiet lanserer nå en hel pakke med tiltak som skal hjelpe til å løse utfordringene i Oslo sør og øst.

– Vi trenger en områdesatsing for å hindre segregering. Det er nøkkelen for å få til både integrering og utjevning, sier Lysbakken.

Sylvi ber SV ta en realitetssjekk

Listhaug ber SV sjekke hva som faktisk er gjort før de kommer med kritikk.

– Vi har en storsatsing på tiltak som faktisk virker. Det gleder meg. Jeg håper SV faktisk ser på det som blir gjort før de kritiserer, for det har de åpenbart ikke gjort, sier Listhaug i en e-post.

Hun ramser blant annet opp:

  • at de laget en egen Grønlandspakke på 17 millioner kroner til politi og integreringsarbeid i 2016.
  • at regjeringen foreslår 30 millioner kroner ekstra til politiet i Oslo Sør i år.

– Dette betyr at politiet kan ta tak i problemene med ungdom som sklir ut og kommer inn i kriminelle miljøer, sier Listhaug.

Integreringsministeren minner også om at det nå er SV som styrer Oslo sammen med Ap og MDG. Statens oppgaver lover hun at både hun og regjeringen skal ta seg av.

– Det er viktig å holde kontroll med asylinnvandringen for å kunne lykkes med å integrere de som er her, og de mange tusen som vil komme på familiegjenforening i årene som kommer takket være Ap og Sp. SV vil ta imot langt flere, og har kalt Sverige for et "lys i Europa" da de tok imot over 160 000 asylsøkere i 2015. Det viktigste vi kan gjøre er å styrke politiet slik at de får drive forebyggende arbeid og ta de som begår kriminalitet i disse områdene. I tillegg må vi stille mer krav i integreringen og sørge for at de som kommer til Norge blir integrert og kommer i arbeid. Det er den beste måten å både motvirke fattigdom, utenforskap og utviklingen av svenske tilstander i Norge, sier Listhaug.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger