Hopp til innhold

SV-velgere går til Ap

Det er borgerlig flertall i en den siste meningsmålingen gjort for NRK. Ap har størst framgang - som de henter fra SV.

I målingen som er gjort av Norstat for NRK holder Arbeiderpartiet stand som landets største parti, og mye av æren for det er den offensive klimapolitikken.

Ønsker samlet framgang

- Dette er et uttrykk for at regjeringen innfrir valgløftene på barnehage og eldreomsorg. Så tror jeg at velgerne ser at Norge har verdens mest offensive miljøpolitikk, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Men det er ett skår i gleden. Fremgangen går nemlig utover de to andre regjeringspartiene SV og Sp. 

 

Parti-oppslutning, mai 2007

Norstats måling for NRK, mai 2007

Foto: NRK

Mens Ap går frem med 2,1 prosentpoeng, og får en oppslutning på 32.6 prosent, går det på bekostning av Senterpartiet og særlig SV. Sistnevnte går tilbake 1,2 prosentpoeng.

- Vi formulerte en veldig offensiv miljøpolitikk på landsmøtet, men jeg ønsker jo at alle de tre regjeringspartiene samlet skal gå fram, sier Stoltenberg.

Mindre endringer

Ikke nok med at Ap tar velger fra SV, men det er milijøverlgerne de tar.

- Arbeiderpartiet har alltid vært et miljøparti. Vi opprettet det første miljøverndperatementet på 1970-tallet og innførte store verneplaner, og vi har en tydelig politikk på klimagasser, sier han.

- Er 32,6 prosent godt nok ved et Stortings-valg?

- Jeg vil ikke tallfeste noe, men dette er en inspirasjon, sier statsministeren.

For de borgerlige partiene er det bare mindre endringer: Frp går tilbake 0,9 prosentpoeng mens Høyre går tilbake 0,2 prosentpoeng. Det samme gjør KrF, mens Venstre står på stedet hvil.

 

Mandatfordeling, mai 2007

Slik ville mandatene fordelt seg dersom det var valg.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ