Kan bli byttet ut i morgen

SV-statsrådene Helen Bjørnøy og Øystein Djupedal kan bli byttet ut i løpet av kort tid.

Helen Bjørnøy og Øystein Djupedal

Må de forlate regjeringen i morgen?

Foto: Scanpix

Etter det NRK kjenner til, kan det skje i statsråd allerede i morgen.

- Misfornøyd med gjennomslag

Etter en evaluering av SVs dårlige valg i september, ligger det trolig an til utskiftninger av flere sentrale SV-politikere. Både statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere skal byttes ut, og også i stortingsgruppen er det ventet at det blir endringer.

LES: SVs oppslutning halvert

- Det har lenge vært kjent at SV har diskutert endringer, og Helen Bjørnøy og Øystein Djupedal er de meste aktuelle, sier politiske kommentator i NRK, Magnus Takvam.

- Bakgrunnen for dette er at partiet er misfornøyd med gjennomslagene de har fått i regjeringen innen de kjerneområdene SV representerer, nemlig miljø og skole og utdanning.

Nestledere i regjering

Ifølge Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå skal nåværende fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) være aktuell til å ta over som kunnskapsminister, og Heidi Sørensen, SVs ledende miljøpolitiker på Stortinget, blir av mange nevnt som en kandidat til å etterfølge Bjørnøy.

Magnus Takvam tror imidlertid ikke disse to er aktuelle.

- Bistandsminister Erik Solheim er lansert som SVs ønskede miljøvernminister, men har vært motvillig til å bytte statsrådpost så langt. Nestlederne i SV Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell er andre kandidater, mener Takvam.

Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell

Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell kan være aktuellle til å overta ansvaret i miljøverndepartementet.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Han avviser at det skjer endringer med noen av statsrådene til Arbeiderpartiet og Senterpartiet i denne omgang.

- Det skjer foreløpig bare endringer i SV. Det har vært snakk om at Helga Pedersen skal få en tyngre statsrådpost, men det skjer ikke i denne omgang.

SE: Nå vil de bygge en politisk plattform

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger