Styrket tro på budsjettløsning

– Jeg er mer optimistisk nå med tanke på en løsning, sier Hans Olav Syversen, finanspolitisk talsmann i KrF. Etter det NRK kjenner til er mandag klokken 12 satt som ny frist.

Syversen

SER FREMGANG: Hans Olav Syversen var positiv på vei inn i heisen etter gruppemøtet til KrF.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg har håp og tro på at vi kommer et steg videre. Jeg synes det er god progresjon og jeg er mer optimistisk for å få til en løsning, sier Syversen etter KrFs andre gruppemøte for dagen.

– Vi setter inn alle krefter og jeg tror og håper at det holder.

Tonen er dermed en helt annen etter det første gruppemøtet, da partileder Knut Arild Hareide snakket om en situasjon mer stor usikkerhet. Møtet på Statsministerens kontor med i mellomtiden, der alle partiene var tungt representert, har tydelig bidratt til en del oppklaringer og mer positivitet.

Selv om det øynes en enighet vil det, etter det NRK forstår, jobbes over helga fordi det fortsatt gjenstår mye arbeid med de ulike postene. Mandag klokken 12 er satt som en ny frist for de fire partiene. Men den fristen vil prosessen gå videre uten at det skaper problemer for vedtakene som må gjøres.

Fremgang på klima

Syversen vil ikke kommentere detaljer i forhandlingene, men snakker om en generell fremgang. Også innen klima og miljø, som har vært et av de store stridsspørsmålene.

– Det er generell framgang. Også på den delen, sier Syversen.

Også Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik ser positivt på å komme til en løsning.

– På møtet hos Statsministeren fikk vi tilbakemeldinger på en del av de tingene som Venstre har lagt på bordet. Vi fikk avklaringer som er viktig for den videre prosessen. Ikke minst med tanke på å ende opp med et budsjett som bidrar til lavere klimagassutslipp i 2016.

Syversen og Breivik

POSITIVE: Hans Olav Syversen (til venstre) og Terje Breivik (til høyre) møttes for en prat etter KrFs gruppemøte.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Grønnere budsjett

– Har dere fått konkrete grønne gjennomslag de siste 24 timene?

Det vil vise seg når vi eventuelt presenterer den endelige avtalen, men sånn som det ser ut nå er jeg rimelig optimist på å komme i mål innen relativt kort tid, med et resultat som vil bidra til at budsjettet for 2016 blir grønnere.

– Er du mer optimistisk nå?

– En budsjettprosess er alltid dynamisk, der optimisme og pessimisme skifter time for time. Akkurat nå føler jeg trygg på at vi kommer i mål innen rimelig kort tid, gjentar Breivik.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger