NRK Meny
Normal

Styrker Politiets utlendingsenhet med 5 millioner

Regjeringen gir 5 millioner kroner til Politiets utlendingsenhet på Tøyen umiddelbart. Dette gjør de på grunn av den kraftige økningen i antall asylsøkere som har kommet til Norge den siste tiden.

Erna Solberg

Erna Solberg og regjeringen bevilger 5 millioner kroner til Politiets utlendingsenhet på Tøyen.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

– Det er ingen ting som tyder på at konfliktene i landene hvor flyktningene kommer fra, vil roe seg med det første. Dette kommer til å være noe vi må jobbe med i lang tid fremover, sier statsminister Erna Solberg.

Hun ville ikke svare på om Norge skal ta imot flere flyktninger, men sier at hun skal ta med seg diskusjonen inn på Stortinget.

5 millioner til Politiets utlendingsenhet

På grunn av den kraftige økningen i antallet asylsøkere til Norge, har regjeringen i dag bestemt at de vil styrke Politiets utlendingsenhet på Tøyen (PU) med 5 millioner kroner umiddelbart.

– Det er svært viktig at Politiets utlendingsenhet kan håndtere registreringen av den betydelige økningen i antall asylsøkere på en god måte, både av menneskelige hensyn, en effektiv ressursbruk og et sikkerhetsperspektiv, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Under pressekonferansen passet Solberg på å rose den frivillige innsatsen for å hjelpe flyktninger over hele landet den siste tiden.

Rekordmange til Norge

UDI-direktør Frode Forfang

Det er fullt på mottakene og nå må vi tenke nytt, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

UDI-direktør Frode Forfang ba tidligere i dag foreninger og idrettslag om å hjelpe asylsøkerne som kommer til Norge. I går ble det lagt frem tall som viser at det kom over 2000 asylsøkere til Norge i august.

Forfang forteller at UDI er i gang med skaffe plasser til asylsøkerne både på campingplasser og hoteller, ettersom mottakene er fulle.

UDI anslår nå at det totalt kan komme mellom 14.000 og 16.000 asylsøkere til Norge i år, men understreker samtidig at det tallet er veldig usikkert.

Ber regjeringen handle nå

Karin Andersen

Asyl- og innvandringspolitisk talsperson i SV Karin Andersen mener regjeringen må legge mer penger på bordet.

Foto: Stig Weston / SV

Karin Andersen i SV mener regjeringen har gjort for lite for å takle flyktningkrisen.

– Nå må regjeringen umiddelbart legge penger på bordet slik at kommunene er i stand til bosette flyktninger, sier SVs asyl- og innvandringspolitiske talsperson Karin Andersen.

Hun mener husbanken må få mer midler slik at kommuner som står klare til å ta imot mennesker på flukt kan få gjøre nettopp det. Andersen retter også sterk kritikk mot justisminister Anders Anundsen som hun mener er altfor opptatt av å sende flyktningene tilbake.

– Han kan ikke fortsette å være returminister, vi trenger en flyktningminister nå. Ser frem til å høre hvordan han mener vi skal ruste oss til å møte mennesker i nød som kommer til Norge, sier Andersen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger