NRK Meny
Normal

Strøm-Erichsen refser Helsetilsynet

Etter flere sykehustabber der Helsetilsynet ikke har involvert de pårørende, innfører helseministeren nå en ny praksis.

Anne-Grete Strøm-Erichsen

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ønsker ny praksis etter mange tilsynsaker.

Foto: NRK

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ber nå Helsetilsynet høre på de pårørende i alvorlige hendelser.

– Må involvere de pårørende

– Det betyr at vi må involverer de pårørende mye mer. Vi har sett flere eksempler på at pårørende ikke blir hørt at Helsetilsynet, sier Strøm-Erichsen, som innrømmer at tilsynet har vært for tilbakeholdne med informasjon overfor de pårørende.

Solveig Eek Bistrup og Tone Smith mistet begge sine gravide døtre i sykehustabber, men opplevde at Helsetilsynet ikke ville høre på dem.

– Vi kan ikke godta at Helsetilsynet hindrer oss pårørende å få frem fakta. Vi har fått klar beskjed fra Helsetilsynet at vi ikke er part i saken, sier Solveig Eek Bistrup, og blir nå hørt av helseministeren.

Endrer praksis

– Helsetilsynet må nå endre sin praksis i alvorlige hendelser. Og pårørende ønsker ofte å bli hørt og da ønsker jeg at de skal oppleve å bli det, sier Strøm-Erichsen.

Hvert år blir det meldt inn 2500 saker om at helsepersonell gjør feil. Bare i 8 prosent av sakene kommer det en reaksjon. I mange saker stoler Helsetilsynet fullt og helt på opplysningene sykehusene selv sender over. Nå kan det bli en endring på dette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger