NRK Meny
Normal

Striden i KrF fortsetter

Tillitsvalgte i Kristelig Folkeparti strides om partiet skal samarbeide med Frp. Nå får partileder Høybråten støtte fra partiets høyreside ved Finn Jarle Sæle.

Dagfinn Høybråten under Krfs valgkampåpning i Arendal.
Foto: Christian Nørstebø / Christian Nørstebø

Bråket i Kristelig Folkeparti tok til for fullt i forbindelse med partilederutspørringen av Dagfinn Høybråten i NRK.

KrF-ordføreren i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, var blant flere tillitsvalgte som tok til orde for et åpnere og mindre moralistisk parti.

- For et så tydelig verdiparti som KrF er så blir det nesten uspiselig når det kombineres med moralistiske trekk, sa Skisland til NRK.

Støtte fra høyresiden

Blant episodene som har ført til kritikken mot Høybråten er at han i sommer stilte opp sammen med Siv Jensen på et møte i organisasjoen Israels Venner.

For meg er det ikke aktuelt å kaste kortene i ledervervet i Kristelig Folkeparti. Jeg har en jobb å gjøre som et samlet parti har bedt meg om og jeg kommer til å stå det løpet.

Dagfinn Høybråten / NRK

Høybråten støttet der muren mot de palestinske områdene, og sa også ja til å flytte den norske ambassaden i Israel til Jerusalem nå, samt at han ga sin støtte til jødiske bosetninger på Vestbredden.

Den støtten gjør at han nå får støtte av tidligere Dagen-redaktør Finn Jarle Sæle som står på partiets høyreside.

- Høybråten har stoppet tilbakegangen og begynt å samle den andre siden i partiet. De som har sittet hjemme på grunn av Israel og de som partiet har mistet til Frp, sier Sæle til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger