NRK Meny
Normal

Strid om lydopptak i Tromsdal-saken

Forsvarer til Christer Tromsdal mener politiet bevisst holder tilbake et lydopptakbevis – fordi det ikke eksisterer. Opptaket skal bevise at Christer Tromsdal står bak et husangrep i Asker.

Christer Tromsdal

SIKTET: Christer Tromsdal ble pågrepet i Sandefjord i slutten av juni. Han var da nylig dømt for bedrageri, og ventet på å begynne soningen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Finansmannen er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Et ektepar ble brutalt utsatt for et boligangrep i nabohuset i 2012, og har nå fått status som fornærmede i saken. Politiet mener angrepet egentlig var rettet mot meddommeren i nabohuset, som også har status som fornærmet i saken.

– Banket på feil dør

– Vi tror han banket på feil dør og tok feil ofre, og de har hatt det veldig traumatisk. Det var bare flaks at ingen ble skadet. Det var bruk av slagvåpen for å ta seg inn. De ble veldig redde og er fremdeles preget av hendelsen, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

Den 17. juni 2012 slo to maskerte menn inn verandadøren på bolighuset og stormet inn. Inne ble de møtt av huseieren, som jaget dem ut ved hjelp av en pistol. Angrepet ble betegnet som uforståelig, og har aldri blitt oppklart.

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe

AKTOR: Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

Foto: OLA MJAALAND

Påtalemyndigheten mener bevisene er mye sterkere nå enn i 2012 og at de derfor har skjellig grunn til å mistenke at Tromsdal hadde en rolle i angrepet.

– Han tar sterk avstand fra de alvorlige beskyldningene som er fremsatt mot ham, og det er sterk grunn til å tro at de kommer fra personer som har et sterkt motsetningsforhold til ham, sier forsvarer Victoria Holmen.

Hun forklarer at disse menneskene har en konflikt med Tromsdal etter at han tilstod et tidligere forhold – noe som fikk konsekvenser for dem.

Striden

– I denne saken mener jeg politiet bevisst holder tilbake bevis som ikke eksisterer, og som de påstår at finnes, sier Holmen.

Hun har selv lest dialogen fra opptaket, men selve opptaket har ikke politiet.

Victoria Holmen

FORSVARER: Advokat Victoria Holmen forsvarer Christer Tromsdal.

– Det er å dra det langt at det ikke finnes. Vi har avhørt flere som har hørt det og vi har stor tro på å finne det. Det skal være kommentarer rundt anslaget på opptaket, sier politiadvokat Backe.

Fire uker fengsling

Christer Tromsdal møtte ikke til tirsdagens fengslingsmøte, der han er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Han fengsles i nye fire uker med to uker isolasjon.

– Vi tar kjennelsen til etterretning, men begjærer ham løslatt så snart vi mottar dokumentene som er holdt tilbake, sier forsvarer Victoria Holmen.

Tromsdal har sittet varetektsfengslet siden 28. juni, da han ble pågrepet.

Pågrepet i Sandefjord

I juni 2012 stormet to maskerte menn inn i en privatbolig i Asker og truet ekteparet som bodde der.

Bakgrunnen for det brutale boligangrepet ble aldri avklart, og ingen ble pågrepet. Men både ekteparet og en nabo, som på dette tidspunktet var meddommer i en rettssak der Christer Tromsdal var tiltalt, har nå fått status som fornærmet i saken der Tromsdal er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at Tromsdal kan ha bestilt innbruddet for å true meddommeren, som senere samme år ble erklært inhabil i saken mot ham.

Politiets teori er at den kriminelle gjengen gikk inn i feil hus. Der ble de jaget ut av huseieren, som hadde en pistol.

Tromsdal ble pågrepet i Sandefjord i slutten av juni, siktet for brudd på straffelovens paragraf 132 a. Han var da på frifot i påvente av soning etter å ha blitt dømt til seks års fengsel for bedrageri.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger