Streiken kan koste deg 300 kroner dagen

Selv om NSB lover å refundere ubrukte billetter under togstreiken, koster det å komme seg til Oslo med annen transport. Hvis du må kjøre og betale for parkering kan du tape nesten 300 kroner hver dag.

Laster kart, vennligst vent...

Så mye koster det å pendle med bil eller buss for hver dag toget ikke går.

Det er to uker siden LO Stat og Spekter brøt meklingene og det ble togstreik. Siden har streiken blitt trappet opp, og den siste uken har pendlere fra Moss, Ski og Askim blitt ekstra hardt rammet.

Beregninger NRK har gjort viser at streiken koster pendlerne mellom 43 og 299 kroner dagen – alt avhengig av hvor man pendler fra og hvilke alternative transportmidler man tar i bruk.

– Dette går ut over mennesker hverdagsliv, arbeid og utdannelse. Det er på tide at noen bringer denne streiken til ende, sier Willy Frantzen i Pendlerforeningen i Østfold og Follo til NRK.

Streikevakt

STREIKEVAKT: Mange tog er innstilt på grunn av streiken.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Billigst med buss

Pendler du for eksempel fra Askim koster bilturen 190 kroner i bensin og bompenger, ifølge ViaMichelin. I tillegg kommer parkering på 192 kroner. Samtidig sparer du 103 kroner per arbeidsdag på ikke å ha månedskort eller å få dette refundert fra NSB. Summen blir 279 kroner dagen.

Dersom du velger å la bilen stå og heller tar buss, blir ekstrakostnaden 127 kroner per dag. Men buss er ikke et alternativ for alle, sier Frantzen i Pendlerforeningen.

– Selv om det bare er noen prosent av pendlerne som reiser med toget, gjør de mye ut av seg når de skal inn i køen. Og de som ikke har bil, går det dårlig med. Buss er et vanskelig alternativ for mange, mener han.

Overfylt buss

FULLE BUSSER: Folk på vei til jobb presser seg inn på en allerede overfylt buss på Ljan i Oslo torsdag morgen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Får refundert

NSB lover at passasjerer som kan dokumentere at de har kjøpt billetter, får pengene tilbake, men sier de ikke kan dekke utgifter til buss og bilkjøring.

– Det vil være å anse som streikebryteri dersom vi setter opp og finansierer alternativ transport. Vi har stor forståelse for at dette blir kostbart for de som må komme seg frem og tilbake. Det er en veldig uheldig konsekvens, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz til NRK.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg oppdatert på streiken og utviklingen. Dette er frustrerende for oss også, vi vet ikke hvor lenge streiken vil vare, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger