Titusener kan bli permittert på grunn av byggestreik

I løpet av få dager vil arbeidet på en rekke byggeplasser stoppe helt opp, og arbeidsgivere vil måtte permittere ansatte som ikke er i streik.

Bygg og anlegg

Dersom streiken ikke blir avblåst innen noen få dager vil permitteringer være uunngåelig.

Foto: Leif Dalen/NRK

-130 streikende gjør at 170 blir uten beskjeftigelse, sier direktør i Skanska, Petter Eiken.

LES: Streiken rammer hardt

LES OGSÅ: Tror streiken blir langvarig

- Flere har ikke noe fornuftig de kan gjøre på våre bygg- og anleggsplasser, da det oppstår konfliktsituasjoner mellom arbeider som skulle ha vært avsluttet og arbeider som pågår. Vi klarer heller ikke å få frem bygningsmaterialet til arbeidene som pågår, sier Eiken.

Se video:

Video PERMITTERINGER-140410-DR0630_MXF_Innboks.MP4

Klikk på bildet for å se video.

Ingen av entreprenørene NRK har vært i kontakt med har valgt å permittere, men dersom streiken ikke blir avblåst innen noen få dager vil det være uunngåelig.

De som blir permittert på grunn av streiken må ta med seg permitteringsvarsel og arbeidsavtale og søke dagpenger på NAV, sier kontorsjef i NAV, Kristian Heyerdahl.

NAV kan tilby dagpenger som tilsvarer to tredjedeler av vanlig inntekt til de som blir permittert. Men ikke alle har krav på dette.

- De som jobber i bedrifter som er i streik og som opplever at arbeidsvilkårene blir påvirket av utfallet får ikke dagpenger, sier Heyerdahl.

LES OGSÅ: Streik i byggenæringa i fylket

SISTE NYTT

Siste meldinger