Turoperatører i Antarktis støtter «Berserk»-anmeldelse

Den internasjonale organisasjonen for turoperatører i Antarktis (IAATO) støtter Norsk Polarinstitutts anmeldelse av «Berserk»-skipper Jarle Andhøy for ulovlig ferdsel i området.

Berserk

Den internasjonale organisasjonen for turoperatører i Antarktis støtter Norsk Polarinstitutts anmeldelse av Jarle Andhøy.

Foto: Jarle Andhøy / Scanpix

IAATO kaller hendelsen tragisk, men peker på at «Berserk» ikke hadde nødvendige tillatelser til å gjennomføre ekspedisjonen.

- Mangler faktagrunnlag

- De har ikke noe faktagrunnlag. Alt de baserer seg på er opplysninger som har kommet fram gjennom mediene. Det samme gjelder Polarinstituttet, er alt Jarle Andhøy vil si.

IAATO er en internasjonal medlemsbasert organisasjon som arbeider for trygge og miljømessig forsvarlig private ekspedisjoner i Antarktis. Organisasjonen har i 20 år arbeidet sammen med nasjonale myndigheter for å innarbeide Antarktis-traktatens bestemmelser om ferdsel i sin egen forretningsmodell.

Fikk nei

Jarle Andhøy og «Berserk » er ikke med i IAATO, men Andhøy kontaktet på forhånd flere medlemsbedrifter med spørsmål om logistisk støtte under ekspedisjonen. Alle avslo på grunn av Andhøys manglende tillatelser, skriver Merco Press .

Det ønsker ikke Andhøy å kommentere.

SISTE NYTT

Siste meldinger