Stortingspresidenten: – Svært uklokt av Baksaas

Olemic Thommesen (H) mener tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har tilslørt Vimpelcom-saken for Stortinget.

Olemic Thommessen (H)

MILDT SAGT KJEDELIG: Det sier stortingspresident Olemic Thommessen (H) om at Baksaas har tilbakeholdt informasjon for Stortinget.

Foto: NRK

Baksaas innrømmet i et intervju med Dagens Næringsliv at han holdt tilbake informasjon under høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

– Det er en alvorlig sak at noen ikke legger alle kortene på bordet, sier stortingspresident Olemic Thommesen (H) til NRK.

Han påpeker at det kan være grunner som gjør at man ikke kan fortelle alt, for eksempel når noe er taushetsbelagt. Men da er man nødt til å si fra om det, og det ville være en annen situasjon, mener Thommessen.

– Men å tilbakeholde informasjon uten å si noe om det, er å tilsløre saken, og det er alvorlig, sier Thommessen.

Ny høring

Tirsdag ble det klart at det blir en ny høring i Vimpelcom-saken.

– Vi har fått en sjef i Telenor som har gått av, vi i Kontrollkomiteen har fått et hemmelig brev, et vedlegg fra Telenor som etter vurdering fra Økokrim er unntatt offentlighet. Det sier litt om alvorlighetsgraden i denne saken, sier Jette Christensen (Ap) til NRK.

Næringsminister Monica Mæland (H) mener departementet har gjort sitt for å belyse Vimpelcom-saken.

– Min oppfatning er at vi har gjort det vi har kunnet for å belyse denne saken. Men det er veldig vanskelig å forholde seg til opplysninger vi ikke får, sier Mæland.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) mener tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas opptrådte uklokt da han ikke informerte Stortinget fullt ut i Vimpelcom-saken.

Se hva Baksaas sa 14. januar og nå.

Nasjonale interesser

Stortingspresident Thommessen sier høringen er en god mulighet til å borre videre i saken.

– Det er viktig at de stiller opp for å få belyst sakene. Og at de snakker sant burde være en selvfølge i enhver sammenheng. Men kanskje særlig her, hvor nasjonale interesser er tema for saken, sier Thommessen.

Baksaas' innrømmelse kom etter at Telenors styreleder Svein Aaser måtte gå av med umiddelbar virkning på fredag etter at næringsminister Monica Mæland ikke hadde tillit til ham lenger.

– Det er mildt sagt kjedelig at dette har skjedd, sier Thommessen.

SISTE NYTT

Siste meldinger