Hopp til innhold

Støre: Giske skal ikke lede nytt idénettverk

Trond Giske skal ikke lede reformarbeidet for Arbeiderpartiet i Trøndelag, ifølge partileder Jonas Gahr Støre. Det er ennå ikke avklart hvilken rolle den tidligere nestlederen skal få.

Jonas Gahr Støre om Trond Giske i politisk kvarter

– Akkurat det kjenner ikke jeg igjen. Det de vedtok i Trøndelag var å sette i gang et organisasjonsutvalg, sier Ap-lederen i Politisk kvarter tirsdag.

Støre sier tirsdag at utvalget er vedtatt og ledet av det nye styret og den nye lederen i Trøndelag Ap, Anne Marit Mevassvik.

Så det er ikke Giske som skal lede utvalget, men lederen av Trøndelag Arbeiderparti?

– Ja, det er slik jeg oppfatter det, sier Støre.

Trond Giske skal delta i arbeidet, noe Støre sier han mener er ganske naturlig.

– Han har trukket seg som nestleder og han er ikke valgt til nye verv i Trøndelag, fortsetter Ap-lederen.

– Tilbake til grasrota

Flere medier har meldt at Giske skal lede et nytt idénettverk i Trøndelag Ap for å finne tilbake til grasrota.

– Jeg gleder meg til arbeidet. Jeg tror det er kjempeviktig at vi ser nøye på oss selv. Når tilliten mellom velgerne og Ap ikke er som den skal være, er det vi som må gå i oss selv. Det er ikke velgerne det er noe feil med, sa Giske selv til Trønder-Avisa, ifølge NTB.

Fornyingsarbeidet skal organiseres som et idénettverk som skal finne ut hvordan hele landet skal tas i bruk, hvordan framtidas næringspolitikk skal være og hvordan partiet bruker sin egen grasrot.

Naturlig bidrag

Partisekretær Kjersti Stenseng har uttalt at hun mener det er naturlig at Giske bidrar i arbeidet med å fornye partiet.

– Jeg vet, Trond, at du er veldig engasjert i dette. Vi trenger erfaringen din og klokskapen din. Det gleder en partisekretærs hjerte at Trøndelag går i bresjen her, sa Stenseng i helga.

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, vet ennå ikke hva det nye arbeidet til Trond Giske i Trøndelag Ap vil innebære.

Trond Giske skal delta i det nye organisasjonsarbeidet i Trøndelag Ap, forteller partileder Jonas Gahr Støre.

Støre sier tirsdag at organisasjonsprosjektet skal engasjere medlemmene, finne nye måter å diskutere politikk på, samt se på samarbeid med andre partier og fagbevegelsen.

– I det arbeidet skal Trond Giske delta, slik jeg forstår arbeidet i Trøndelag. Jeg tror det er en fin beslutning å trekke på erfaringene fra medlemmene, fortsetter Ap-lederen.

Planen for hvordan arbeidet skal legges opp er ennå ikke bestemt, ifølge Støre, det samme gjelder Giske rolle i det.

Politisk redaktør i Dagens Næringsliv (DN), Kjetil B. Alstadheim, sier i Politisk kvarter at han oppfatter situasjonen rundt Giskes rolle som uavklart.

– Det virker uklart hvilken posisjon han har fått. Inntrykket fra helgen var at han skulle få en lederrolle, sier Alstadheim.

Trakk seg

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler mot ham knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Arbeiderpartiet har konkludert med at Giske har brutt partiets regelverk mot seksuell trakassering.

Giske beklaget sin oppførsel, men skrev samtidig på Facebook at det var kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering, og i et brev i februar gjenga han fem av varslene.

AKTUELT NÅ