NRK Meny
Normal

Støre: – Frp må endre tonen i innvandringsdebatten

Jonas Gahr Støre (Ap) mener det var lurt å samle både innvandring og integrering i ett departement, men dumt å gi ansvaret for feltet til Frp.

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre (Ap) brukte deler av sin oppsummering til å angripe hvordan Frp kommuniserer om asyl og innvandring.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Mener du det var lurt av Erna Solberg (H) å gi ansvaret for innvandring og integrering til Frp?

– Jeg mener det ikke er lurt at Frp sitter i regjering og at Høyre har åpnet for det, men det gjør de. Når statsministeren har valgt å gi ansvaret for dette feltet til et parti med den historien Frp har er uklokt.

Partileder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre oppsummerer siste halvår dagen etter at statsminister Erna Solberg gjorde det samme.

– Kutt dobbeltkommunikasjonen, Frp!

Han har sagt det siden før valget i høst, og han gjentar det i dag; regjeringens tiltak for å bremse stadig høyere arbeidsledighet i Norge er for lite og for sent. Han her bekymret for oppfølgingen av klimaforliket på Stortinget og klimaavtalen fra Paris.

Og han snakker om flyktningekrisen som har skyllet over både Norge og Europa.

Det er i den forbindelsen han går til frontalangrep på Frp, og på den tonen de har lagt seg på i innvandringsdebatten.

Han bruker ikke de ordene, men Støre lar det skinne gjennom at han er lei det han mener er Frps dobbeltkommunikasjon på innvandringsfeltet.

– De har en systematisk dobbeltkommunikasjon. Frp har hatt ansvaret for regjeringens arbeid innen innvandring og integrering. Det innebærer blant annet å bosette flyktninger. Samtidig har de en partileder (Siv Jensen, journ.anm) som i august rådet norske kommuner til å si nei til å bosette. Etter det har hun nektet å svare på om hun fortsatt står for utsagnet. Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik har gått hardt ut mot akuttmottak i hjembyen Ålesund, og de kan ikke fortsette å si at alle flyktninger, også de som ønsker å bidra i Norge, er godhetstyranner slik den nye innvandrings- og integreringsministeren (Sylvi Listhaug, jorn.anm) fortsatt mener er riktig. Slik dobbeltkommunikasjon nytter ikke hvis vi skal få til integrering.

– Norges viktigste kulturprosjekt er gitt et fløyparti

Han sier han mener det var uklokt av Solberg å gi ansvaret for feltet til det han omtaler som et fløyparti.

– Det er Høyre som har gitt dette oppdraget, det viktigste kulturprosjektet i Norge, til et fløyparti på yttersiden. Og Erna Solberg har et stort ansvar for hvilken tone regjeringens medlemmer holder rundt denne type spørsmål, sier Støre.

Han sier Ap kommer til å følge nøye med på at regjeringen følger det Støre kaller veikartet innen innvandring og integrering, og viser til integreringsforliket og flyktningeforliket på Stortinget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger