Hopp til innhold

Store togforsinkelser på Østlandet

Det ble en mørk og kald opplevelse for togpassasjerene som ble sittende stille i en time på Østfoldbanen i ettermiddag.

Drammen stasjon

Togene stod stille i over tre timer på Drammensbanen. Her informerer NSB passasjerene på Drammen stasjon.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Drammensbanen, Østfoldbanen og Dovrebanen har alle stått bomstille i dag og flere tusen togpassasjerer har måttet smøre seg med ekstra tålmodighet på vei hjem fra jobb.

Fortsatt forsinkelser

Ved 12-tiden i dag kom en gravemaskin borti en kjøreledning på Sandvika stasjon, noe som førte til full stans på Drammensbanen frem til 15.30. Alle flytogavganger, Intercity-tog og lokaltog ble dermed flere timer forsinket.

– Vi regner med at det fortsatt vil være forsinkelser på Drammensbanen og Vestfoldbanen hvert fall frem til klokken 18, sier informasjonssjef i NSB Åge-Christoffer Lundeby til NRK.

På Østfoldbanen fikk et lokomotiv problemer med nødbremsen på vei mot Halden. Togene er nå i gang igjen, men det var en kald opplevelse for de som ble sittende stille i en time.

Kuttet strømmen

– De kuttet strømmen her så det ble en kjølig og mørk opplevelse, sier togpassasjer Cecilie Hillestad som er på vei til Moss i 10 minus grader.

– Vi har stoppet og stanset i en time nå, men nå ser det ut til å løsne, sier Hillestad.

Dovrebanen er også stengt etter at feil på ett godstog. Der er det satt opp buss mellom Hamar og Stange og NSB regner med en halvtimes forsinkelser for de reisende.

– Dette er unormalt

Drammen stasjon

I Drammen ble det satt opp busser og passasjerene fikk også tilbud om taxi.

Foto: Anders Nielsen / NRK

– Det er unormalt med så mange enkelthendelser på en dag, men vi jobber med å få togene i rute, sier Lundeby.

Informasjonssjefen i NSB forteller at de fikk på plass alternativ transport for flere av togpassasjerene mellom Oslo og Drammen. Også på Østfoldbanen ble passasjerene tilbudt taxier.

– Vi sendte dem med busser. På mindre stasjoner fikk vi tak i drosjer til passasjerene, sier Lundeby.

Alle som reiser med tog på Østlandsområdet i kveld må nok fortsatt regner med større eller mindre forsinkelser, på grunn av feilene som har oppstått tidligere i dag, selv om alle linjene etter hvert er åpne.

AKTUELT NÅ