NRK Meny
Normal

Støre om vingle-kritikk: – Vitner om at regjeringen tviler på eget prosjekt

Regjeringen bør bruke mer tid på å løse oppgavene framfor å snakke om Arbeiderpartiet. Det sier Ap-leder Jonas Gahr Støre som lenge har blitt anklaget for vingling og uklarhet.

Jonas Gahr Støre

- Jeg tror ikke det tilfeldig når uttalelsene er så systematiske som de er, sier AP-leder Jonas Gahr Støre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Aftenposten skrev nylig at Høyre og Frps plan frem mot neste valg er å stadig angripe Arbeiderpartiet for å skifte mening og å stemple Ap-leder Jonas Gahr Støre som en vinglete tåkefyrste.

Gjennom flere eksempler viser avisen til at flere Frp og Høyre-politikere anklager Støre for å være vinglete.

– Ikke bevisst plan

I dagens Politiske kvarter avviste Frps Helge Andre Njåstad at det er en bevisst strategi å stemple Ap-lederen som tåkefyrste.

Helge Andrè Njåstad (Frp).

- Vi har ikke noen plan for å stemple Jonas Gahr Støre som vinglete, sier Helge Andrè Njåstad (Frp).

Foto: NRK

– Det er ikke en bevisst plan, men det er åpenbart for både oss og alle andre at AP sier forskjellige ting i ulike spørsmål, sier Njåstad.

– Vil du avkrefte at dere har snakket om dette, og at dere har blitt enige om at dere skal peke på at dere mener de er utydelige. Og så gjør dere det alle sammen, hele tiden?

– Nei, faktisk så har vi ikke det, sier han.

Jonas Gahr Støre sier til NRK at han ikke tror noe på at uttalelsene er tilfeldige.

– Bør bruke mer tid på å gjøre jobben sin

Jeg tror ikke på tilfeldigheter når uttalelsene er så systematiske som de er. Men jeg synes det er interessant at regjeringspartiene snakker mer om Arbeiderpartiet, sier Støre.

Han avviser at partiet er uklar i sin kommunikasjon og at det derfor er vanskelig for regjeringen å forstå hva Arbeiderpartiet faktisk mener.

– Jeg synes de burde mer tid på å gjøre jobben sin. Hvis de velger å bruke mer tid på oss synes jeg det er mer et utrykk for at de er mer i tvil om eget prosjekt enn at de har et særlig godt poeng, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger