NRK Meny
Normal

Se helserivalene tegne og forklare

Hvem har den beste sykehuspolitikken? Se helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) og hans utfordrer Bent Høie (H) bruke tusj og tavle for å forklare forskjellene.

Bent Høie og Jonas Gahr Støre tegner

Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie (t.v.) og helseminister Jonas Gahr Støre har de siste månedene kranglet om hvem som har den beste løsningen på Helse-Norges utfordringer. Vi inviterte dem til å tegne og forklare forskjellene dem imellom.

Foto: NRK

Syns du det er vanskelig å skjønne hva som er forskjellen på sykehuspolitikken til Høyre og Arbeiderpartiet?

De to partiene har de siste månedene debattert heftig om hvordan man best skal få ned helsekøene, men de er uenige om veien dit.

Krangler om bruk av private helsetjenester

Hovedforskjellen mellom Arbeiderpartiet og Høyres modeller går på hvor stor bruk man skal ha av private klinikker for å få ned helsekøene.

I en kronikk på NRK.no i august 2012, tok Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie til orde for å innføre fritt behandlingsvalg , slik at de som har rett til nødvendig helsehjelp, selv får velge mellom offentlige og privat godkjente sykehus, mens det offentlige tar regninga.

Magnus Takvams kommenterer: Høyre beveger seg i båten

Flere av toppsjefene i helseforetakene har overfor NRK uttrykt bekymring for at offentlige sykehus blir tappet for arbeidskraft , og at sykehus må stenge dersom Høyre får gjennomslag for sin modell.

Arbeiderpartiet vil på sin side fortsatt la det offentlige styre i hvor stor grad man skal bruke private helsetjenester for å redusere ventetiden for behandling.

For å få ned behandlingskøene, vil Arbeiderpartiet heller utvide kapasiteten på offentlige poliklinikker ved å la dem ha åpent også på kveldstid.

Invitert til videoduell

Vi utfordret hovedrivalene, helseminister Jonas Gahr Støre og Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie, til å tegne og forklare hvorfor deres modell er best.

Slik forklarte Bent Høie sine løsninger på helsevesenets utfordringer:

Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie tegner og forklarer hvorfor hans partis modell for helsevesenet er best.

Slik fungerer Høies Helse-Norge

Og slik forklarte helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre hvorfor Arbeiderpartiets utbedring av

Helseminister Jonas Gahr Støre ble utfordret til å tegne og forklare sin modell for det norske helsevesenet.

Slik fungerer Støres Helse-Norge

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger