NRK Meny
Normal

Storberget vil ha ny innsatsstyrke

Regjeringen vil bygge opp en ny innsatsstyrke innen politiet for å hindre organisert kriminalitet. Styrken skal ta kriminelle som opererer over store deler av landet og på tvers av politidistrikter.

Knut Storberget
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Når kriminaliteten er mobil, så skal innsatsstyrken også være mobil. Det neste store prosjektet vårt, hvis man får tillit i valget, blir å bygge opp en innsatsstyrke som skal være et samarbeid mellom Kripos, Uttrykningspolitiet og de lokale politidistriktene, sier justisminister Knut Storberget (Ap) i NRKs radioprogram Søndagsavisa.

Hør intervjuet i Søndagsavisa her (programleder Eva Nordlund)


Innsatstyrken skal mobilisere raskt og styrke arbeidet mellom politidistriktene slik at man får stanset, pågrepet og fengslet kriminelle. Den skal også fokusere sterkt på grensen mot andre land.

20 til 60 personer

Ved en eventuell ny regjeringsperiode ser Storberget for seg en styrke på mellom 20 og 60 personer.

Erling Lae i studio 7

Byrådsleder Erling Lae.

Foto: NRK

– Først og fremst må grensene viskes ut, særlig mellom politidistriktene i Norge. Når Oslo har en stor bølge av husinnbrudd, og kriminelle reiser videre, så skal det være umiddelbart samarbeid mellom politidistriktsgrensene, sier Storberget.

Lae støtter forslaget

Byrådsleder Erling Lae (H) sier han støtter alle tiltak som må til for å slå ned på mobil kriminalitet, men håper at en ny innsatsstyrke ikke vil gå på bekostning av andre politioppgaver.

– Dette må ikke gå på bekostning av det synlige politiet på gateplan. Dette må komme i tillegg, sier Lae.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger