NRK Meny
Normal

Storberget snakker på YouTube

Justisminister Knut Storberget går nye veier i å nå ut til pressen. Storberget kommenterer det reviderte nasjonalbudsjettet via YouTube.

Knut Storberget
Foto: Fra YouTube

"Statsråden er for tiden på ferie, men du kan høre hans kommentarer til revidert nasjonalbudsjett 2007 på YouTube."

Se: Storberget kommenterer budsjettet

Denne meldingen får du dersom du ønsker å få justisministeren i tale om det reviderte nasjonalbudsjettet som ble lagt fram i dag.

På nettsidene til justisdepartementet er det formulert noen punkter over hva som styrkes innenfor justissektoren i det reviderte budsjettet. Det er det også en lenke til et ferdigredigert klipp på YouTube der justisminister Storberget kommenterer dagens begivenhet.

- Må ikke bli en erstatning

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, ser ikke noe galt i statsrådens digitale manøver, men understreker at dette ikke må bli en erstatning for direkte kontakt med journalistene.

 

Per Edgar Kokkvold

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

- Politikere og statsråder må også få lov til å benytte seg av de kanalene som finnes i dagens digitale hverdag, så lenge det ikke går på bekostning av pressekonferanser og øvrig kritisk journalistikk sier Kokkvold til NRK.

- Storberget et prakteksemplar

Kokkvold understreker samtidig at det er problematisk at man unngår kritiske spørsmål fra pressen på denne måten, men at Storberget i så måte er et prakteksemplar når det gjelder kontakt med pressen.

Generalsekretæren i presseforbundet peker samtidig på at Storberget er eksempel til etterfølgelse når det gjelder å forholde seg til pressen.

- Denne snutten på YouTube kan jo sees på som både positivt og negativt. Selv om statsråden er på ferie, lar han pressen få en kommentar, sier Kokkvold.

PS! Justisminister Knut Storberget kunne ikke kommentere saken i kveld, ettersom han er på ferie.

Les alt om: Det reviderte nasjonalbudsjettet .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger