Engasjement for jødisk støttemarkering: 800 påmeldte og internasjonal omtale

Antall påmeldinger til Facebook-arrangementet «Fredens ring» øker i rekordfart. Markeringen, som skal slå ring om synagogen i Oslo, har fått omtale i internasjonale medier og spredd seg til andre steder i landet.

Unge muslimer vil vise solidaritet med jødene og slå en menneskelig ring rundt synagogen i Oslo .

Lørdag vil en gruppe muslimske ungdommer slå ring rundt synagogen i Oslo, for å vise at de tar avstand til jødehat. Nå vekker initiativet oppsikt verden over.

Zeeshan Abdullah

En av initiativtakerne bak markeringen Fredens ring, Zeeshan Abdullah, er positivt overrasket over at så mange har meldt seg på.

Foto: privat
Ervin Kohn

Forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn håper det blir fullt av folk som kommer lørdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

En gruppe muslimske ungdommer arrangerer lørdag støttemarkeringen «Fredens ring», utenfor synagogen i Oslo. Gruppen hadde tirsdag kveld rundt 200 påmeldte. Onsdag ettermiddag hadde antall påmeldte økt til 800 på Facebook-siden.

Planen er å stå hånd i hånd i en ring rundt synagogen for å vise sin avsky mot jødehat etter terrorhandlingene i Danmark.

Omtalt i Jerusalem Post

Nå arrangerer også initiativtakere i Bergen en lignende markering. Der planlegges det en solidaritetsmarkering på Musikkpaviljongen for å vise støtte til den jødiske befolkningen.

Også internasjonalt har nyheten om fredsmarkeringen ved synagogen vekket oppmerksomhet.

«Norske muslimer slår fredsring rundt synagogen i solidaritet med jøder» skriver avisa Jerusalem Post.

Også Washington Post, Times of Israel og TV-stasjonen i24 News omtaler nyheten på sine nettsider.

– Kan ikke la ekstremister snakke på vegne av alle

Zeeshan Abdullah er en av dem som står bak markeringen. Han gleder seg og er positivt overrasket over at så mange har meldt sin interesse.

– Vi kan ikke la ekstremister formidle det ene og det andre på vegne av alle andre. At vi kommer frem og viser at vi står for fred og harmoni er viktig nå, og for generasjoner i fremtiden.

Abdullah og de andre initiativtakerne har fått mange positive tilbakemeldinger på markeringen, men noen negative har det også vært.

– Det har vært noen kommentarer på siden og i innboksen som negative, men sånn må man nesten regne med. Det har både vært fra muslimer og ikke-muslimer. Det har vært så lite at vi ikke bryr oss om det.

Han er ikke bekymret for at det kan bli bråk eller konflikter lørdag.

Onsdag ble arrangementet godkjent av politiet.

– Håper det blir fullt

Forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn, gleder seg over at det er så mange påmeldte og håper at det blir stappfullt på Bergstien.

– Inne på Facebook-siden for arrangementet er det mange flotte kommentarer. Ambisjonen deres er å stå opp for jødene og imot antisemittismen. Det er et flott signal, og det kan være begynnelsen på noe, sier Kohn til NRK.

Les også: Flere hundre i terroroffers begravelse

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger