NRK Meny
Normal

– Vi har lyktes med den økonomiske politikken

Statsminister Jens Stoltenberg innledet sin halvårige pressekonferanse med å snakke om den økonomiske politikken. – Vi har lyktes, mener han.

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg oppsummerer fredag det siste halvåret fra en pressekonferanse på Bygdøy.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Ifølge Jens Stoltenberg jobber regjeringen etter tre lange linjer: Arbeid, velferd og miljø.

– Vi lever i en tid der verdensøkonomien har hatt det sterkeste tilbakeslaget på om lag 70 år. Krisen har endret karakter til å bli en krise i arbeidslivet.

– Vi har lyktes med å ha Europas laveste ledighet, og lavere enn den har vært i Norge de siste 20 årene, sier han ifølge NTB.

– En av tre må inn i omsorgssektoren

Statsministeren uttrykte også bekymring for antall ansatte i omsorgssektoren.

– Det som uroer meg mest er om vi får nok hender i arbeid. En av tre som går ut i arbeid må velge helse og omsorg for å få nok arbeidskraft.

Soltenberg sa dessuten at regjeringen er i rute med utbygging av sykehjemsplasser, og at løftet om full dekning i 2015 står fast.

– Men det er bare begynnelsen på opptrappingen som må gjøres, sier han.

– Både ja og nei til oljeleting

Før pressekonferansen på Hukodden på Bygdøy var han på besøk i Politisk kvarter. Der var oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen et av hovedtemaene.

– Det er store områder, og vi har sagt både ja og nei til leting like ved Lofoten og Vesterålen, sier Stoltenberg til NRK.

SV har gitt tydelig uttrykk for motstand mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen, og mener det at fire blokker like ved de kontroversielle områdene nå ikke åpnes, betyr at resten av området bør få ligge i fred.

– Må ta oss tid

– Vi er godt fornøyde med at de fire blokkene ikke åpnes opp, sier SV-leder Kristin Halvorsen til NRK, og mener dette er nok et argument for å frede området.

Det mener ikke Stoltenberg.

– Vi skal ta oss den tiden vi trenger, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger