Stoltenberg: Jeg har fått noe som ligner et jobbtilbud

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg sier han har fått henvendelser fra utlandet med mulige jobbtilbud, men bedyrer at han inntil videre vil holde seg i Norge.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg sier han har fått henvendelser fra utlandet med mulige jobbtilbud, men bedyrer at han inntil videre vil holde seg i Norge.

NETT-TV: – Ville vært rart om ingen forhørte seg, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg er gjest hos Skavlan på NRK og SVT i kveld. Denne gang i egenskap av å være partileder og parlamentarisk leder av Arbeiderpartiet.

Stoltenberg gikk av som statsminister onsdag denne uken etter åtte år ved makten. Nå venter i første omgang fire år i opposisjon som stortingsrepresentant, men Stoltenberg forteller at han allerede har blitt forespeilet alternative karriereveier.

– Blir i Norge

– Noe som ligner et jobbtilbud har jeg nok fått, sier Stoltenberg til Skavlan.

Han ønsker ikke å si noe om hva eller hvor tilbudet kommer fra, men forteller at det dreier seg om henvendelser fra utlandet.

– Du får ikke vite mer enn det. Når jeg sier at det ligner et jobbtilbud, betyr det at noen har sondert. Det ville nesten vært rart om ikke noen hadde forhørt seg, sier Stoltenberg som inntil videre ikke har planer om å flytte utenlands.

– Jeg har sagt ja til å fortsette på Stortinget i Norge og jeg vil gjerne være i Norge og Stortinget. Og der er jeg, sier Stoltenberg.

Engasjert i vaksinasjon

Arbeiderparti-statsminister Gro Harlem Brundtland gikk som kjent fra jobben som statsleder til generaldirektør i Verdens helseorganisasjon ett år etter at hun gikk av.

Også Thorbjørn Jagland som var statsminister i perioden 1996 til 1997, gikk senere til en toppjobb i utlandet som generalsekretær i Europarådet fra 2009.

Stoltenberg har et stort personlig engasjement for vaksinasjonsprogram i utviklingsland. Han har blant annet samarbeidet med datagründer Bill Gates og hans vaskinasjonsstiftelse siden 2000.

Om det blir fra stortingstaburetten eller fra en internasjonal jobb, vil i alle fall Stoltenberg fortsette sitt engasjement i årene framover.

– Jeg er helt sikker på at jeg også framover kommer til å være aktiv i internasjonale spørsmål. Da jeg var i Stortinget sist, brukte jeg mye tid på internasjonalt arbeid, sa han til Dagbladet under sitt siste besøk i FN i september i år.

Du kan se hele intervjuet med Jens Stoltenberg i Skavlan på NRK1 i kveld klokken 21.25.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger