Hopp til innhold

Stolt Bryhn etter solid snuoperasjon

Ole-Kristian Bryhn ble et nummer for liten i helmatch-finalen i Rio søndag. Etterpå var OL-skytteren skuffet og stolt på samme tid.

Ole-Kristian Bryhn

Sommer-OL i Rio 2016: Skytteren Ole Kristian Bryhn var den første som røk ut i elimeneringsrunden i finalen og ble nummer åtte i OL.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

27-åringen fra Drammen gikk fra tårer og fortvilelse til pur glede på to hektiske Rio-dager.

Fredag mislyktes han totalt i riflekvalifiseringen på 50 meter liggende og var utrøstelig. Søndag hadde han bare to konkurrenter foran seg på lista i helmatch-kvalifiseringen og skjøt seg sikkert til karrierens andre OL-finale.

– Jeg er faktisk stolt

Etter åttende plassen i søndagens finale var han skuffet over at han aldri kom skikkelig inn i medaljekampen, men samtidig stolt over den voldsomme snuoperasjonen han hadde vært gjennom.

– Ja, jeg er faktisk stolt over det. Fredag var jeg ganske langt nede, det som skjedde da var en skikkelig «trøkk i trynet», fastslo han overfor NTB – og tilføyde:

– Selv om jeg brukte hele dagen klarte jeg ikke å tømme hodet i løpet av fredagen. Det var først på lørdag morgen det gikk opp for meg at jeg hadde igjen én konkurranse og at det var favorittøvelsen min. Jeg sa til meg selv at nå er det blanke ark.

Ole-Kristian Bryhn

Ole Kristian Bryhn.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Svak sesong

Landslagstrener Espen Berg-Knutsen roser Bryhn for måten han la fredagens nedtur bak seg.

Espen Berg Knutsen

Landslagstrener Espen Berg-Knutsen

Foto: Lilleng, Christian Holstad / SCANPIX

– Det er først og fremst Ole-Kristian selv som har snudd dette. Er det én ting disse skytterne er verdensmestere til, er det å snu nederlag til seier, sier han.

Landslagstreneren forteller at de får mange nedturer i løpet av en sesong.

Den jevne mannen i gata hadde gått inn i dype depresjoner dersom han hadde opplevd det samme. Bryhn tar derimot lærdom av nederlagene sine og snur dem til seier, sa han.

Leverte når det gjaldt som mest

Bryhn kom til Rio uten de helt store resultatene i verdenscupen denne sesongen. Søndagens finale var hans første i internasjonal sammenheng i 2016.

– Det betyr veldig mye. Det er dette jeg har satset alt mot, og det å få en finaleplass og å bli nummer tre i kvalifiseringen, setter jeg veldig høyt, fastslo Bryhn.

– En åttendeplass i OL er ganske sterkt. Det er sterkere enn mange folk tror, tilføyde han.

Vinnerskalle

Landslagstrener Berg-Knutsen mener Bryhn har hatt et forventninger hengende over seg til tross for den ikke altfor gode sesongen.

– Ole-Kristian har kanskje hatt størst press på seg av alle de norske skytterne. Han var flaggbærer i OL og er frontfiguren vår, sier han.

Han forklarer at krever mye selvtillit og mestringstro for å prestere den ene gang det gjelder, når sesongen har vært dårlig.

– Hvis det er noen som skal kalles vinnerskalle, er det Ole-Kristian, avslutter han.

Tokyo neste

At han satser videre mot OL i Tokyo om fire år har det aldri vært noen tvil om. Søndagens opptur betyr mye når 27-åringen nå skal ta fatt på den veien.

– Nå ser jeg at jeg kan være med helt i verdenstoppen. Det tyder på at jeg gjør mye riktig. Nå satser jeg hardt mot Tokyo, og dette gir blod på tann, sier Bryhn.

AKTUELT NÅ