Hopp til innhold

Stevner staten for retten

Filosof og forfatter Nina Karin Monsen har i dag stevnet staten for retten. Hun vil fjerne ekteskapsloven, som hun mener gjør kristne ekteskap ugyldige.

Fritt Ord prisen deles ut til Nina Karin Monsen
Foto: NRK

Ikke før har stormen løyet etter tildelingen av årets Fritt Ord-pris, så går filosofen til rettssak mot staten.

Fritt Ord og Monsen fikk mye kritikk, og tidligere prisvinner Kim Friele returnerte Fritt Ords pris .

- Da Stortinget endret ekteskapsloven, barneloven, adopsjonsloven og bioteknologiloven, endret det dermed hele ekteskapsinstitusjonen, hevder Monsens advokat Johan Haga.

De viktigste endringene innebar at likekjønnet ekteskap er innført for alle. Gifte og samboende kvinnepar får assistert befruktning. Barneloven sier at et barn ikke kan ha både en far og en medmor.

Partnerskapsloven ble også opphevet.

Ikke godtatt av kristne

– Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under, hevder Nina Karin Monsen.

LES OGSÅ: Vil annulere ekteskapsloven

- 1,6 millioner ektepar ble automatisk overført til likekjønnet ekteskap. Det er ikke angitt noen grunn for forskjellsbehandlingen, skriver advokat Johan Haga i stevningen.

- Mister rett til far

- Vi kan ikke akseptere at barn mister rett til far i norsk ekteskap. Om vi ikke vinner fram i norsk rettsvesen, anker vi videre til FNs menneskerettighetskomité, har Nina Karin Monsen uttalt.

LES: Nina Karin Monsens foredrag "Barnets nye verden"

Lyspunkt

AKTUELT NÅ