Sterk åpenhetskritikk i Frp: – Landsmøtet blir satt ut av spill

Oslo Frp foreslo at partiets landsmøte får se alle resolusjonsforslagene som har kommet inn fra alle fylker. – Det vil jeg ikke anbefale på noen måte, svarte nestleder Per Sandberg,

Carl I. Hagen

KLAR TALE: Carl I. Hagen vil se forslagene fra alle fylkene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi fra Oslo har levert fire resolusjonsforslag som bare vi vet om, sier Carl I. Hagen.

Landsmøtet til Fremskrittspartiet har en ordning der såkalte tidsaktuelle resolusjoner kan sendes direkte til redaksjonskomiteen. Videre er det komiteen som bestemmer om forslaget skal legges i skuffen eller fremmes til behandling på landsmøtet.

Fylkesleder i Oslo, Aina Stenersen, gikk på talerstolen og ba om at alle innleverte resolusjonsforslag skulle fremmes for landsmøtet, diskuteres og behandles. Forslagene redaksjonskomiteen har avvist har ikke blitt kjent for resten av landsmøtet.

– Trist debatt

Partileder Siv Jensens eget fylkeslag har blant annet levert en resolusjon om at alle de 40 innstramningsforslagene skal behandles hver for seg i Stortinget. Det forslaget kom ikke gjennom redaksjonskomiteen.

– Jeg synes denne debatten er trist. Landsmøtet som partiets øverste organ må få ta stilling til disse resolusjonene. Nå vet vi ikke hvilke forslag redaksjonskomiteen har mottatt. Landsmøtet er satt helt ut av spill, sier Hagen.

Nestleder Per Sandberg er ikke spesielt begeistret for forslaget.

– Jeg har registrert debatten, men dette er en struktur vi har hatt de siste to årene. Dette forslaget kom ikke fram for landsstyre eller på fredag på landsmøtet. Landsmøtet er suverent, men jeg vil ikke anbefale dette på noen måte, sa han.

– Synspunktene må fram

Christian Tybring-Gjedde reagerer på måten Sandberg og ledelsen tok imot forslaget til Oslo.

– Det er underlig at partiledelsen er redd for politikk. De gjemmer seg bak prosedyrer, men alle forstår hva som står. Dette partiet skal ha synspunktene fram og diskusjonene fram i lyset, ikke bare i toppen i partiet, sier han.

Forslaget til Oslo ble nedstemt med 86 mot 120 stemmer. Til spredt klapping fra salen.

SISTE NYTT

Siste meldinger