Stenger Amsterdam-bordeller

Myndighetene i Amsterdam vil stenge om lag halvparten av byens bordeller og hasjkafeer.

Red Light District, Amsterdam

Halvparten av disse vinduene skal bort

Foto: PETER DEJONG / AP

Planen er et forsøk på å bekjempe organisert kriminalitet, og stedene som nå får kroken på døren driver ifølge myndighetene med prostitusjon, gambling, kvakksalveri og salg av narkotika.

Kulturhus og restauranter

Byens myndigheter har tidligere varslet at mange bordeller og enkelte hasjkafeer, såkalte coffee shops, kommer til å bli stengt, men planen som ble lagt fram lørdag, er langt mer omfattende.

Samtidig skal det brukes opptil 350 millioner kroner på å etablere hoteller, restauranter, kulturhus og nye butikker i området.

- Målet er å forandre bykjernen til et tryggere, vakrere og mer levelig område, heter det i strategidokumentet som ble frigitt lørdag.

I planen presiserer de at det fortsatt vil være rom for sexindustrien og hasjkafeene, men bare i klart avgrensede områder.

- Hvitvasking og menneskehandel

Av dagens 482 prostitusjonsvinduer skal 240 være igjen når de ti årene planen dekker er over.

- Vi vil også redusere antallet butikker som selger hallusinogener, massasjeinstitutter, sex-kinoer, sex-gamblinghaller, souvenirbutikker med mer. Det er alt for mange i området nå, skriver myndighetene.

De mener bedriftene skjuler hvitvasking av penger, og viser til problemene med narkotika og menneskehandel som viktige grunner for tiltakene.

Hvor er Gud? Om Spinoza og natursyn

Halvparten av hasjkafeene i sentrum av Amsterdam skal fjernes

Foto: Lars Nilsen / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger