NRK Meny
Normal

Kjente flere av søkerne

Flere av kvinnene som var aktuelle til stillingen som barneombud er bekjente av barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

Manuela Ramin-Osmundsen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

I går ble ble det klart at Ramin-Osmundsen blir sittende etter striden rundt ansettelsen av det nye barneombudet, Ida Hjort Kraby.

Nett-TV: Nå skal barneministeren granskes

Lovavdelingen i Justisdepartementet slår fast at Ramin-Osmundsen ikke var inhabil, til tross for at hun har møtt det nye barneombudet i flere selskaper og sammenkomster. De var også med i samme jurist-nettverk.

Les: Ramin-Osmundsen blir sittende

Les: - Er ikke inhabil

Flere var i nettverket

NRK kjenner til at flere av søkerne til stillingen som barneombud var bekjente av barneministeren.

Lederen for foreldreutvalget i grunnskolen, Loveleen Rihel Brenna, som også var inne til jobbintervju, tilhører nettverk der hun omgås Ramin-Osmundsen.

Loveleen Rihel Brenna og Jens Stoltenberg

Loveleen Rihel Brenna, her sammen med Jens Stoltenberg.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Brenna har blant annet hatt flere møter med statsråden der de har diskutert diskriminerings- og integrasjonsspørsmål. De deltar også begge i Røde Kors.

I tillegg tilhører politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, Guro Birkeland, til nettverk sammen med statsråden. Det skal dreie seg om både formelle og uformelle sammenkomster.

Birkeland var forøvrig innstillt som nummer to til jobben som barneombud for fire år siden, da jobben gikk til avgåtte Reidar Hjermann.

Totalt fire personer var kalt inn til intervju før Ida Hjort Kraby fikk stillingen.

Holdt tale for Ramin-Osmundsen

I går innrømmet Ramin-Osmundsen at hun og Kraby hadde pleiet kontakten i over 20 år, men understreket samtidig at de ikke var nære venner.

Les: Har pleiet kontakten i 20 år

Ida Hjort Kraby

Påtroppende barneombud Ida Hjort Kraby.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

I dag kom nok en avsløring om bekjentskapsforholdet mellom Ramin-Osmundsen og Kraby.

I forbindelse med Ramin-Osmundsens avgang som toppsjef for Utlendingsdirektoratet i 2006 ble det arrangert en støtte-middag hjemme hos henne.

Blant talerne denne kvelden var nyutnevnt barneombud Ida Hjort Kraby. Dette er en opplysning som ikke ble oversendt lovavdelingen i Justisdepartementet, skriver VG.

Lovavdelingen fant som kjent Ramin-Osmundsen ikke inhabil i denne saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger