Slipper nye bilder fra innsiden to måneder etter at terroren rammet

To måneder etter at terroren rammet arbeidsplassen til mange ansatte i regjeringskvartalet slipper Statsbygg hittil ukjente bilder som viser skadene inne i byggene.

Utbrent kontor i R4, regjeringskvartalet (tatt 25.7.2011)

I femte etasje i R4 tok det fyr under angrepet, og dette bildet sluppet av Statsbygg viser et av kontorene som ble utbrent av flammene tre dager etter terrorangrepet.

Foto: Statsbygg

Den 22. juli gikk en kraftig bombe av like utenfor resepsjonen til Høyblokka i regjeringskvartalet der Statsministerens kontor og Justisdepartementet holder til.

Hittil har ingen fra pressen sluppet inn i de skadede bygningene, men den statlige eiendomsforvalteren Statsbygg som jobber med opprydding i og rundt bygningene har fotografert etter som arbeidet har gått fremover.

I dag, to måneder etter terrorangrepet, offentliggjør Statsbygg nye bilder tatt få dager etter angrepet som viser enorme skader på de nærmeste nabobyggene til Høyblokka.

Blant annet sees det hvordan bygget der Olje- og energidepartementet holdt til har fått en av veggene helt ødelagt.

Rasert kontor i S-blokka, regjeringskvartalet (tatt 26.7.2011)

Inne på et av kontorene i tredje etasje er alt inventaret med papirer og annnet kastet rundt da dette bildet ble tatt den 26. juli.

Foto: Statsbygg

Ut av det store hullet skimtes Einar Gerhardsens plass, og man kan i høyre del av bildet se over til den hardt skadede Høyblokka der statsminsiter Jens Stoltenberg hadde sitt kontor på toppen.

R4 hvor Olje- og energidepartementet holder til tok også fyr. På et av bildene som ble tatt bare tre dager etter bombeangrepet sees et nesten ugjenkjennelig kontor etter at flammene har herjet med innsiden av huset der mange statsansatte hadde sin arbeidsplass.

Tidligere har det også blitt publisert noen bilder fra innsiden av Høyblokka. Da var det Justisdepartementet selv som valgte å offentliggjøre sine egne bilder av hvordan kontorer, møterom og andre deler av det store bygget var hardt skadd.

Les også: Klokken stanset da bomben smalt

Slik ser Justisdepartementets lokaler ut etter bomben

I gangene til Justisdepartementet var det kort tid etter angrepet lite som vitnet om en arbeidsplass.

Foto: Flickr.com/Justis- og politidepartementet
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger