– Vil bedre sikkerheten for de 22.000 ansatte i Statoil

FORNEBU (NRK.no): Statoil-sjef Helge Lund sier at Statoil nå jobber aktivt med å skjerpe sikkerheten i selskapet.

Helge Lund

Helge Lund møtte pressen etter båretransporten.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Bårene med de fire Statoil-medarbeiderne Tore Bech, Hans M. Bjone, Thomas Snekkevik og Alf Vik ankom Gardermoen i 15.30-tiden onsdag.

Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg, er fortsatt savnet etter terrorangrepet mot In Amenas.

Statoils konsernsjef Helge Lund, konserndirektør Lars Christian Bacher og direktør Anders Hatteland ventet sammen med de dreptes pårørende for å ta imot bårene. Det ble holdt en privat og lukket båreseremoni for den nærmeste familien.

– Håper Victor Snebergs familie snart får svar

– Sammen med familiene tok jeg og andre representanter i ledelsen imot bårene til Tore Bech, Hans M. Bjone, Thomas Snekkevik og Alf Vik, sier Helge Lund.

Han sier Statoil sørger med familiene.

– Vi håper inderlig at Victor Snebergs familie snart skal få svar, sier Lund.

– De fem representerte det beste i selskapet. Til sammen har de 90 års erfaring fra Statoil, og de har vært med på å skape det Statoil vi er så stolte av i dag, sier Lund.

– Vil skjerpe sikkerheten

– Statoil setter sikkerheten først. Da må vi lære av alle erfaringer, også de grusomme. Ansvaret for sikkerheten av våre 22.000 medarbeidere er mitt ansvar, sier Lund.

Lund sier at sikkerhetstiltakene under terrorangrepet i In Amenas ikke var tilstrekkelige.

– Et viktig tema er hvordan vi skal bli et enda tryggere selskap. Diskusjonen har begynt og må begynne med en vanskelig, men viktig erkjennelse. Verden og vi som selskap er sårbare, sier Lund.

Lund sier at Statoil samarbeider med myndighetene i Norge, selskapet BP og andre selskaper for å ta nye risikovurderinger.

– I arbeidet vil vi trekke til oss relevant ekspertise utenfor selskapet. Min forpliktelse til dem som ble rammet og til alle som jobber i Statoil er å gjøre alt vi kan for å finne svar og bruke svarene til å bli et bedre selskap, sier han.

– Terrorisme er en global utfordring som trenger et internasjonalt svar. Dette svaret kan ikke Statoil gi alene. Vi vil i samarbeid med andre arbeide for å øke sikkerheten og redusere risikoen, sier Lund.

Flyet med norske terrorofre landet på Gardermoen

Bårene med de fire omkomne Statoil-medarbeiderne Tore Bech, Hans M. Bjone, Thomas Snekkevik og Alf Vik ankommer Gardermoen onsdag ettermiddag etter gisselaksjonen i Algerie.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger