Statoil løfter Oslo Børs

Knalltall fra Statoil gjør at aksjen stiger kraftig på Oslo Børs. Statoil drar alene hele børsen solid i pluss.

Helge Lund

Helge Lund har måttet tåle mye kritikk i det siste både fra tillitsvalgte og annet hold. Torsdag kunne han legge frem knalltall fra Nordens største selskap.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Konsernsjef Helge Lund var svært fornøyd da han tirsdag morgen kunne presentere et solid resultat som slo analytikernes forventninger.

På Oslo Børs stiger aksjen kraftig etter resultatfremleggelsen. Etter en halv times handel har Statoil-aksjen steget med 3,6 prosent. Til sammenligning stiger hovedindeksen med 1,2 prosent.

Fordi Statoil er Norges mest verdifulle selskap, blir relativt små prosenter til store tall.

Siden handledagen startet har verdien av Statoil økt med 20 milliarder kroner, tilsvarende to norske kulturbudsjett.

I skrivende stund står Statoil-aksjen i 180 kroner, mens den samlede verdien av alle aksjene er 572,6 milliarder kroner.

– Drar hele børsen i pluss

Det er stor interesse for naturressursene på norsk sokkel

Statoil-sjef Helge Lund trekker frem produksjonen på norsk sokkel som noe av det mest positive i første kvartal.

Foto: Richardsen, Tor / Scanpix

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds sier til NRK at markedet ikke hadde forventet at selskapet allerede nå skulle være i rute med sine ambisjoner om å kutte kraftig i kostnadene.

– Statoil overrasker markedet positivt, og resultatet var tre milliarder kroner bedre enn ventet, noe som utgjør ca 7 kroner på aksjekursen. Det drar hele børsen i pluss, fordi Statoil vekter 25 prosent på Olso Børs, sier Berntsen.

Fordi Statoil utgjør en så stor del av den samlede verdien av børsen, vil en oppgang på fire prosent i Statoil-aksjen alene dra børsen opp med en prosent.

– Gjør en knakende god jobb

Statoil-sjef Helge Lund er spesielt fornøyd med at aktiviteten på norsk sokkel går bra.

– Det er god drift i alle forretningsområder. Jeg er spesielt fornøyd med at regulariteten på norsk sokkel er veldig god, og våre medarbeidere der gjør en knakende god jobb, sier Helge Lund til NRK.

De økte inntektene skyldtes hovedsakelig høyere priser og økt bidrag fra gassverdikjeden.

Justert driftsresultat etter skatt var 15,8 milliarder kroner, sammenlignet med 12,0 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger