VG: SSB-sjefen skal ha forhandlet om sluttavtale torsdag

Fredag kveld skriver VG at SSB-sjef Christine Meyer helt frem til midnatt torsdag, skal ha forhandlet om betingelsene for å gå av som direktør.

SSB-sjef Christine Meyer

Det var en kampklar SSB-sjef Christine Meyer som møtte pressen fredag formiddag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

SSB-sjefen skal ikke ha lyktes i å bli enig med Finansdepartementet, ifølge VGs kilder.

Dette stemmer overens med det NRK skrev torsdag kveld – at Meyer vil gå av i løpet av kort tid, på bakgrunn av manglende tillit fra Finansdepartementet.

Begge parters uttalte mål skal være å komme frem til en omforent løsning før helgen er over, slik at Meyers arbeidsforhold i SSB avsluttes før den nye arbeidsuken begynner mandag.

Meyer på sin side, har fredag avvist at hun har planer om å gå av som SSB-direktør.

– Jeg har ikke levert oppsigelse, og jeg mener det ikke er grunnlag for å si meg opp, sa Meyer fredag på en pressekonferanse.

Hun orienterte i ettermiddag styret i Statistisk sentralbyrå om at hun ikke går av. Det skjedde på et hasteinnkalt styremøte.

Ville ikke uttale seg

SSBs styreleder Morten Reymert ville ikke uttale seg til NRK etter ettermiddagens styremøte.

To ganger svarte han «Ingen kommentar» før han viste til at protokollen fra styremøtet ble delt ut til pressen.

Omland: - Ingen kommentar

– Ingen kommentar, svarte Morten Reymert to ganger.

I protokollen kommer det frem at Christine Meyer vil fortsette i jobben som administrerende direktør.

Bedt om å komme med forslag

Videre står det at administrerende direktør ble bedt om å fremme en styresak til neste møte med forslag til oppfølging av brevet fra Finansdepartementet.

Kritikken fra finansminister Siv Jensen blir ikke kommentert med et eneste ord i styreprotokollen.

Styreleder Reymert sa til styret at det kan bli aktuelt med et styremøte før det avtalte ordinære møtet 30. november. Det er ikke spesifisert når dette vil finner sted.

Under styremøtet ble styret også orientert om et brev til Arbeidstilsynet fra Norsk Tjenestemannslag, som styret vil komme tilbake til på neste styremøte.

Innkalt på kort varsel

Dagens styremøte ble holdt på telefon etter at konflikten mellom finansminister Siv Jensen og SSB-leder Christine Meyer brøt ut for fullt i dag.

Siv Jensen om situasjonen rundt Statistisk sentralbyrå

MISTILLIT: – Jeg har sagt at hun ikke lenge har min tillt. Det mener jeg jo at hun bør vurdere nøye, sa finansminister Siv Jensen (Frp) om SSb-direktør Christine Meyer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Christine Meyer ble i går gjort kjent med at hun ikke lenger har min tillit, sa finansministeren under en pressekonferanse fredag.

På gjentatte spørsmål om hva som nå skjer med Meyer, som tidligere fredag slo fast at hun akter å fortsette i stillingen, spilte Jensen ballen tilbake til den hardt pressede SSB-sjefen.

– Jeg har meddelt henne at hun ikke lenger har min tillit. Det mener jeg hun må vurdere nøye, sa Jensen.

Meyer er ansatt som tjenestemann på åremål. I arbeidsavtalen, som NTB har fått innsyn i, går det fram at Meyer er «forpliktet til å finne seg i omplassering til andre arbeidsoppgaver» dersom hun ikke «innfrir stillings- og resultatkrav».

Det heter også at arbeidsgiver kan si opp arbeidsforhold «på de grunnlag og med de frister som følger av tjenestemannsloven».

Christine Meyer

SISTE NYTT

Siste meldinger