SSB stopper omorganiseringen foreløpig

Mandag ettermiddag fikk de ansatte i SSB en e-post om at ledelsen stopper omorganiseringsprosessen i påvente av et møte SSB sjef Christine Meyer skal ha med finansminister Siv Jensen neste uke.

SSB-sjef Christine Meyer har tidligere idag vært på møte hos Finansdepartementet og finansminister Siv Jensen

KONTROVERSIELL: kritikken har haglet mot SSB-sjef Christine Meyer etter at det for en uke siden ble kjent at hun nedprioriterer forskning på tema som eldrebølge og økonomiske konsekvenser av innvandring.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

«Det er stor uro rundt endringene i SSB, og Christine skal som dere vet ha nytt møte med Siv Jensen om en uke», skriver forskningsdirektør Kjetil Telle i e-posten som ble sendt ut til de ansatte i forskningsavdelingen mandag ettermiddag.

Tiltaket kommer etter en uke med massiv kritikk mot SSB ledelsens omorganiseringsplan, hvor blant annet 25 forskere har fått beskjed om at de omplasseres.

Les også:

Fikk en uke på seg

Onsdag denne uka skulle, etter det NRK erfarer, egentlig være dagen hvor forskerne som har fått beskjed om at de degraderes, skulle melde til ledelsen om hva de kunne tenke seg å gjøre framover. De hadde i så fall hatt ni dager på seg til å finne nye oppgaver.

Utover e-posten skal det ikke ha vært noen kommunikasjon knyttet til saken fra ledelsen til de ansatte.

Motiverende

– Selv om oppmerksomheten som nå rettes mot SSB er negativ, viser den med all mulig tydelighet at vi er en helt sentral institusjon for det norske samfunnet. Til tross for at jeg gjerne skulle fått dette stadfestet på en helt annen måte, så er det tross alt motiverende å få dette så til de grader bekreftet, avslutter forskningsdirektør Telle e-posten.

– De ansatte i forskningsavdelingen er i dag et orientert om at prosessen med endringene i avdelingen settes på vent til etter møtet mellom Siv Jensen og Christine Meyer om en uke, bekrefter forskningsdirektør Kjetil Telle overfor NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger