Hopp til innhold
Det skal velges ny nestleder i partiet når det ekstraordinære landsmøtet avholdes på Lillestrøm idag. Kandidatene er Anne Beathe Tvinnereim og Ola Borten Moe.

Sps ekstraordinære landsmøte

Oppsummert

Trygve Slagsvold Vedum er valgt som ny partileder i Senterpartiet. Ola Borten Moe ble gjenvalgt som første nestleder. Avtroppende partileder Liv Signe Navarsete trakk seg også fra vervet som parlamentarisk leder, men fortsetter som folkevalgt stortingspolitiker fra Sogn og Fjordane.

 • Trond Giske gratulerer Sp-ledelsen

  Laster Twitter-innhold
 • Nordås er ikke skuffet

  – Jeg er ikke skuffet, sier Janne Sjelmo Nordås. Hun var innstilt som 2. nestleder av flertallet i valgkomiteen, men da det ble klart at landsmøtet ville ha Ola Borten Moe som 1. nestleder, ble hans utfordrer Anne Beathe Tvinnereim valgt som 2. nestleder.

 • – Er ikke til hinder for samarbeid

  Tvinnereim sier at kampvotering ikke er noe uvanlig i partiet, og at duellen mellom henne og Borten Moe om første nestledervervet ikke er til hinder for å samarbeide om å lede Senterpartiet videre.

 • Øynene rettet mot høsten 2015

  – Jeg håper vi skal bruke kreftene våre på å bygge lag i hele organisasjonen, sier Anne Beathe Tvinnereim når hele ledertrioen inntar scenen. Hun vil styrke partiet foran lokalvalgene om halvannet år, og det er neppe noen som blir overrasket over at de to andre også har øynene rettet mot høsten 2015.

 • – Bretter opp ermene og går videre

  – Jeg tror det er et intenst ønske i partiet om å avslutte det vi har vært gjennom og gå videre. Nå bretter vi opp ermene og går videre sammen, sier Ola Borten Moe til NRK etter valget. Og på spørsmål om hvilken retning partiet nåp skal gå, svarer nestelderen kontakt: – Fremover!

Laster Twitter-innhold
Borten Moes tale
Borten Moe ble første nestleder i Sp
Borten Moes tale

Lettet over at «gjørmebadet» er over

Anne Beathe Tvinnereims tale til landsmøte.

Tvinnereim: – Liker ikke å bli misbrukt i politisk spill

Ola Borten Moes tale til landsmøte.
Anne Beathe Tvinnereims tale til landsmøte.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ