Spør Rødt i nettmøte

Tirsdag er det Torstein Dahle sin tur i partilederutspørringen i Velg!09. Deretter kan du spørre Erling Folkvord om partiets politikk i nettmøte.

Partileder Torstein Dahle og Erling Folkvord
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Rødt er det eneste av landets åtte største partiet som har en radikal samfunnsendring som mål.

Ifølge partiet selv er Rødt «partiet for deg som blir forbanna når det skjer noe galt (...), og for deg som vil gjøre noe med det».

Les svarene her

Kanskje et paradoks at lederen Torstein Dahle er siviløkonom og underviser ved Høgskolen i Bergen i skatterett. Han har tidligere undervist i det mange mener er kapitalismens høyborg i Norge, Norges Handelshøyskole, en kapitalisme partiet har som mål å avskaffe.

Våre utspørrere Sigrid Sollund og Magnus Takvam fikk inn disse forslagene på hva de ønsket vi skulle spørre partilederen om.

Nettmøte

Erling Folkvord i partiet Rødt

Erling Folkvord svarer på nettmøte.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Etter at Torstein Dahle er ferdig utspurt på TV, kan du spørre Erling Folkvord om partiets politikk i nettmøte her på nrk.no klokken 21.00.

Folkvord er foreløpig Rødt/RVs eneste representant på Stortinget (1993–1997). Per nå ligger han ifølge meningsmålinger an til å gjenerobre mandatet.

Han ble landskjent for sine korrupsjonsavsløringer innad i Oslo kommune.

Les svarene her

Historisk grunn

Rødt er en sammenslåing av Rød Valgallianse (RV) og AKP (m-l). Partiet har sine røtter tilbake til 1973, da RV ble grunnlagt som Arbeidernes Kommunistpartis (AKP m-l) valgfront, bestående av AKP-ere og uavhengige sosialister.

Her kan du hva Petter Schjerven har funnet i sin leting etter Rødt sin sjel.

Se i Nett-TV: Dette er typisk Rødt

RV står for historiens mest berømte øyeblikk under NRKs mange partilederutspørringer. Utspørrerne Tom Berntsen og Bjørn Hansen forsøkte i 1983 å sette partlederne fast på mer eller mindre obskure småposter i partienes program.

Liv Finstad, som representerte Rødt, hadde ikke noe bedre å si om partiets preferanser for "småfe" enn at "sauer var da alreite dyr" - og som både har forfulgt sauen og Finstad siden.

Se i Nett-TV: - Sauer er ålreite dyr


SISTE NYTT

Siste meldinger