– Heller Jens enn Jensen

Venstres leder Lars Sponheim vil slippe å holde for nesen hvis han skal sitte i regjering. Derfor nekter han å samarbeide med Frp.

Video nsps_upload_2009_9_3_21_27_45_690.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det kom frem i utspørringen av Venstres leder på NRK torsdag.

Regjeringsspørsmålet og et eventuelt samarbeid var ett av hovedpunktene Lars Sponheim måtte svare på.

Og han gjorde det klart og tydelig.

– Vi har vært tydelige på at vi ikke kan sitte i eller bidra til dannelsen av en regjering der Frp er med, sa partilederen.

Han sa videre at han ikke engang kunne være med på å styrte den sittende regjeringen selv dersom valgresultatet gir et borgerlig flertall.

Lars Sponheim

PÅ FARTEN: Venstres leder Lars Sponheim stolte på egen kraft da han skulle på partilederutspørring i NRK.

– Det er umulig, for det er en avgrunn mellom oss og Frp, sa Sponheim.

Vond smak i munnen

Partilederen i Venstre mente i steden det er sannsynlig at koalisjonen mellom Venstre, Høyre og Kristelig Folkeparti skal blir større enn Fremskrittspartiet etter valget.

Skjer det er Høyres leder Erna Solberg den mest sannsynlige statsministerkandidaten.

– Vi er større enn Fremskrittspartiet nå, og vi puster også Arbeiderpartiet i nakken. Når det gjelder Siv Jensens utsagn om at Fremskrittspartiet ikke kommer til å støtte en regjering de ikke selv er med i, så tror jeg hun mener det.

- Poenget er at man hefter for andres standpunkt når man sitter i en koalisjon. Jeg vil ikke være med på en politikk der jeg må holde meg for nesen bare for å få en borgerlig regjering.

- Jeg kan ikke hefte for en regjering der for eksempel Frps Per Sandberg skal bestemme innvandringspolitikken. Det går ikke, sa Sponheim.

Få som ønsker Jensen

Sponheim benyttet også anledningen til å peke på at et flertall av velgerne ikke ønsker Siv Jensen og Fremskrittspartiet i regjering.

– Slik er det også med Venstres velgere.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger