Fakta
LYD OG VIDEO

Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Hør direkte fra kl 12: Mattilsynet om E.coli
- E.coli i kjøttdeig
Mattilsynet har fått bekreftet at pasientene i hovedsak kan knyttes til de nevnte produktene.
Tilsynet ber derfor publikum om ikke å spise Gilde Birkebeiner Fjellmorr, Gilde Birkebeiner Sognemorr og Gilde Haugpølse. Produktene har lotnummer fra og med L 5484 til og med L 6121, opplyser Mattilsynet i dag.

Mattilsynet advarer mot Gilde Haugpølse. (Foto: Mattilsynet)
Mattilsynet: Pressemelding om saken
Omsetningsforbud
Tilsynet har vedtatt omsetningsforbud av følgende oppskårede produkter: Gilde Birkebeiner Fjellmorr, Gilde Birkebeiner Sognemorr og Gilde Haugpølse, opplyser Mattilsynet.
Omsetningsforbudet gjelder varer produsert i perioden 1. desember 2005 til og med 20. mars 2006. Produktene har lotnummer fra og med L 5484 til og med L 6121, opplyser Mattilsynet i en pressemelding i dag. De aktuelle produktene blir distribuert og solgt over hele Norge.
Kjøttdeig fra Gildes anlegg på Rudshøgda fremstår ikke lenger som en like sannsynlig smittekilde til E.coli-utbruddet. Mattilsynet mener likevel det er for tidlig å legge dette sporet helt vekk.

Mattilsynet advarer mot Sognemorr. (Foto: Mattilsynet)
Pressekonferanse
Mattilsynet og Folkehelseinsituttet kalte inn til presseorientering om E.coli-utbruddet nå klokka 12. Orienteringen skjer på Veterinærhøyskolen i Oslo.