Sparket fra Norsk Tipping

Reidar Nordby får sparken fra Norsk Tipping etter avsløringene om skattejuks. Det kom fram i Redaksjon EN torsdag 22. november.

Reidar Nordby sparkes fra Norsk Tipping
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix) / Montasje (NRK)

- Norsk Tipping avslutter arbeidsforholdet med Reidar Nordby, sier styreleder i Norsk Tipping, Sigmund Thue.

Nordby var selv ikke informert om dette før Redaksjon EN-sendingen, sier Nordbys kone til VG Nett .

Leder i Tippekommisjonærenes Landsforening, Steinar Hardersen, sier imidlertid til Dagbladet.no  at Nordby visste om at han ville bli sparket før saken sprakk i Redaksjon EN. 

Selv ønsket ikke Nordby å kommentere opplysningene om avskjeden.

Thue sier at en ny direktør kommer til å bli konstituert fra førstkommende tirsdag.

Diskutér Tippe-saken

 

Tidligere var planen at Nordby skulle fortsette i Norsk Tipping som rådgiver, og beholde lønna på 1,65 millioner kroner, selv om 380.000 kroner som ble brukt på privat hagearbeid var unndratt beskatning.

Sigmund Thue hos Viggo Johansen i Redaksjon EN

Styreleder i Norsk Tipping, Sigmund Thue, deltok i Redaksjon EN.

Foto: NRK

I tv-sendingen opplyste imidlertid styreleder Thue at Nordby mister jobben i selskapet, men fortsatt må stille sine kunnskaper til disposisjon for Norsk Tipping.

Se avskjeden i Redaksjon EN:

- Nordby slutter i Norsk Tipping

- Nå har vi sett på saken på nytt, og etter medietrykket de siste dagene har vi funnet grunn til å omprøve de konklusjonene vi kom til tidligere, sier Thue.

Forhandler om sluttpakke

Argumentasjonen for å beholde Nordby som rådgiver var nettopp det at Norsk Tipping ønsket å beholde Reidar Nordbys kompetanse og internasjonale nettverk.

- Skal vi se framover så vil nok ikke Nordbys lønnsutvikling være så stor som den ville vært i en sjefsstilling, sa styreleder Thue da.

Nå skal styret og Nordby samarbeide om å komme fram til en sluttpakke, men Thue vil ikke kommentere hvor stor denne kan bli.

Sigmund Thue sier også at han er åpen for å vurdere sin egen stilling dersom det kommer et krav om det.

- Årlig Lotto-premie til juksemaker

Reaksjonene på at Nordby skulle fortsette i Norsk Tipping etter skattejukset var sterke.

- Norsk Tipping er avhengig av folks tillit og praktiserer en nulltoleranse mot juks. Men nulltoleransen mot regelbrudd og juks gjelder tydeligvis ikke overalt, sier Steinar Hardersen, leder i Tippekommisjonærenes Landsforening.

Les også: - Nordby må gå

- Dette er i realiteten en skjult etterlønn. Det som er avslørt, er en sløv toppleder, en sløv styreleder og en sløv økonomiavdeling i Norsk Tipping. Her burde noen straffes. I stedet gir styret en årlig Lotto-premie til juksemakeren, skriver redaktør Trygve Hegnar i en kommentar på hegnar.no.

Han deltok i Redaksjon EN  sammen med Sigmund Thue. Det gjorde også tippekommisjonær Steinar Hardersen og Venstres Trine Skei Grande.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger