NRK Meny
Normal

Vil fjerne tollfri netthandel etter valget

Dersom Senterpartiet kommer til makten etter valget, kan det bli slutt på tollfri netthandel av varer til under 350 kroner.

Vedum

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i Stortinget.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover nemlig å fjerne grensen dersom det blir regjeringsskifte til høsten.

– Dette er et helt latterlig system som straffer dem som etablerer netthandel og skaffer jobber her i landet. Med dagens moms- og tollfritak er vi med på en direkte subsidiering av netthandelbedrifter i utlandet. Det taper bare Norge på, sier Vedum til Aftenposten.

I dag slipper du å betale toll og moms på varer bestilt fra utlandet, dersom verdien inkludert porto er under 350 kroner.

Senterpartiet har gjort det klart at de ønsker å regjere sammen med Arbeiderpartiet etter valget. Ifølge NRKs maimåling kan de imidlertid bli avhengig av støtte fra KrF for å få flertall. Også KrF er for å fjerne grensen.

Vedum sier partiet kan komme til å starte prosessen med å fjerne fribeløpsgrensen allerede i det reviderte forslaget til statsbudsjett for 2018. Truls Wickholm, skattepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, er helt enig i fjerning av grensen.

– En fjerning vil bidra til å sikre norske private arbeidsplasser. Det er sårt tiltrengt i en tid hvor vi ser fall i privat sysselsetting, sier han.

Statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet er derimot svært skeptisk til fjerning av ordningen som den borgerlige regjeringen økte fra 200 kroner til 350 kroner i 2014.

– Å fjerne ordningen med tollfri import er et dårlige forslag som vil gjøre netthandel dyrere og vanskeligere for forbrukere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger