Sp-leder gir avsender av grov sexmelding ultimatum

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum gir avsenderen av den grove sexmeldinga til Liv Signe Navarsete fire dager på å stå fram. – Hvis ikke den skyldige står fram, anmelder vi saken til politiet, bekrefter Vedum overfor NRK.

Trygve Slagsvold Vedum kaller tekstmelding til Liv Signe Navarsete uhørt og ufin.

– TA ANSVAR: – Jeg håper at den som står bak ugjerningen og vært så ufin og sendt en så uhørt melding, tar ansvar, står fram, rydder opp, så vi blir ferdige med saken, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Det var en helt uhørt melding Navarsete fikk, sier Vedum.

Sp-lederen sier partiet har brukt alle midler de har til rådighet uten å komme noen vei. Blant annet har de snakket med alle involverte flere ganger.

– Derfor har jeg bestemt meg for å sette en frist. Innen onsdag må vedkommende som har sendt meldinga si ifra. Hvis ikke vedkommende sier ifra, så anmelder vi handlingen til politiet. Vi kan ikke lenger la den saken stå uoppklart.

«Vi har lyst på fitta di» stod det i meldinga som ble sendt til Navarsete under en fest på en hyttetur for to år siden.

Alle de ti mennene som var på turen har nektet for å ha sendt den.

Meldinga ble sendt fra Facebook-kontoen til en tidligere Sp-topp, men ifølge Navarsete var det ikke eieren av kontoen som sendte meldinga.

– Også belastende for de som ikke sendte meldinga

Åtte av de ti har tillitsverv i Senterpartiet, blant dem er nestleder Ola Borten Moe.

Ifølge Vedum har alle rundene om den grove meldinga vært belastende for Liv Signe Navarsete, men at det også rammer festdeltakerne som eventuelt ikke hadde noe med meldinga å gjøre.

– I tillegg kan potensielt ni av de ti som var på hytteturen ikke ha sendt meldinga. Derfor må den som har gjort det stå fram, slik at de andre som var på hytteturen, kan gå videre, sier Vedum.

Fredag gikk tidligere Sp-leder Åslaug Haga ut og ba partiet suspendere alle som var med på hytteturen, for å tvinge sannheten fram.

Det avviste Senterpartilederen i NRK Dagsrevyen kontant:

– Kollektiv avstraffelse driver vi ikke med i Senterpartiet.

– Jeg håper at den som står bak ugjerningen og vært så ufin og sendt en så uhørt melding, tar ansvar, står fram, rydder opp, så vi blir ferdige med saken , sier Vedum.

Liv Signe Navarsete fortel korleis det var å få trakasserande melding

Liv Signe Navarsete, forsvarspolitisk talskvinne i Senterpartiet, varslet partiledelsen om seksuell trakassering i 2016. Generalsekretæren glemte varselet.

Glemte varslet om seksuell trakassering

Generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet har tidligere innrømmet at han glemte at Liv Signe Navarsete varslet om episoden i 2016.

Navarsete har uttalt at hun er skuffet over at partiledelsen ikke slo ned på det hun opplevde som seksuell trakassering etter en betent lederstrid i partiet, som hun selv stod midt i.

– Jeg ble veldig sjokket da jeg fikk meldingen. Jeg synes det var et lavmål som jeg rett og slett ikke trodde at enkelte i Senterpartiet var på, sa Navarsete til Nationen (bak betalingsmur), som først omtalte saken.

– Kan politiet hjelpe dere med en ukultur, og det noen mener skyldes en maktkamp i Senterpartiet?

– Dette er ikke politikk, men etikk og moral, svarer Vedum.

NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand.

NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand kommenterer Sps utfordring.

SISTE NYTT

Siste meldinger